Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

t6t6sjg67

üdv Mindenkinek!:)  

szükségem lenne 3darab 1,5-2 Nm-es léptetőmotorra, illetve vezérlőre. ha tud valaki segiteni benne, nagyon megköszönném.

000000000

Sziasztok!
Tanács kőne!
Mire elég ez a léptetőmotor:
VEB ROBOTRON SÖMMERDA
SP-A52/60-5100
KROS 0321

000000000

Kérdés:
Egy vezérlőn mindhárom léptetőmotornak egyformának kell lennie?

000000000

Egy vezérlőn mindhárom léptetőmotornak egyformának kell lennie?

D.Laci

Egy lovas kocsiba hány lovat lehet befogni? És ha többet be lehet, akkor csak egy formát lehet? :)

Viccet félretéve tedd be még vagy 5 topikba mindegyikbe 20-szor a kérdést és biztos kapsz választ! :)

A lényeget nem írod! Milyen vezérlő? Egyáltalán több motort lehet rákötni? Vagy párhuzamosan akarod bekötni a motorokat?  

000000000

Azért tettem be többször a kérdést mert hiába küldtem el egyszer se jelent meg.
Egyenlőre az érdekelt hogy lehet-e őket együtt használni egy gépen.  
Következő kérdés milyen vezérlővel?
Kezdő vagyok nézzétek el nekem ha bénázom!

bmejdz9nu

Nem. Csak szokták...de milyért azt én sem tudom :)

http://video.google.es/videoplay?docid=-5281796970250102073&q=3axisdrive" TARGET=_fnew>Egy video... Egy vezérlővel... Különböző motorokkal... (ponz azt akarják szemléltetni, hogy mindegy...)

000000000

Ha jól látom (bár az angol tudásom 0) a videón szerplő motorok feszültsége is különböző.

bmejdz9nu

Misinek :)
Ezek azok a léptető motorok:  
Pacific Scientic PowerMax II. (Sigmax) M21NRXA-LSN-M1-02
Adatok a cimkéről: 2.8A, Po:58W, 1500rpm, Vs:35V... és csak 625gramm... és kerek 1Nm... (nagyfordulatú szabadalmaztatott valami...:)

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20leptetomotorral/PACIFIC%20SCIENTIFIC_PowerMax_motorok_adatlap.pdf" TARGET=_fnew>Adatlap..... 48. oldalon a legelső....

A csapágyak sem semmik benne...:) Felméretes... :) ... és K. drágák... :) Na majd meglátjuk mit is tudnak... :)

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20leptetomotorral/PACIFIC%20SCIENTIFIC_PowerMax_motorok_.jpg" border=0>

0gbwyh99

Üdv. mindenkinek .
Volna egy kérdésem, lehet hogy másoknak triviálisnak tűnik, de engem piszkál !
Melyik motor a jobb (erő, dinamika, tuning szempotjábol) ?
1.)  23SM112-030-8W-F10-2.5
2.)  23SH086-028-8W-F8-3.1
3.)  34LC066-050-8W-SB12-2.8
A kérdés azért vetődik fell, mert nyomaték szempontjábol nem nagy a különbség, árban viszont elég nagy !

3k74cecek

Erre csak a motorok nyomatékgörbéinek és az igényeknek az ismeretében lehet pontos választ adni.
A max. nyomaték adat ehhez kevés, tudni kellene a fordulatszám függvényében a nyomatékot.

000000000

Sziasztok! Nem tudtok véletlenül címet vagy telefonszámot Győrben, ill. Tatabányán ahol léptetőmotort, és frekiváltót lehet kapni? Köszi!

pa0n9mw

Üdv
Meg tudná mondani valaki ennek a Sanyo Denki léptetőmoci nyomatékát,sajna nincs feltüntetve.
TYP 103 - 718 - 0340  
4.2 V 1.5 A

Köszi
végyé

000000000

üdv tudja valaki hogy a három fázisu mociknál honnan lehet tudni hogy 60 vagy 120 fokos?(hub motorrol van szo amiben 3 db hall szenzor van.)help.

svejk

5 fázisú, Berger-Lahr-osok!
Megdobogtatja-e valakinek a szivét? :)

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/Berger-Lahr/" TARGET=_fnew>Berger-Lahr 5 fázisú vezérlő

3 csatorna, a trafó 70V/1,3kVA-es