Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

4mjnxdwuu

Köszike, ez egy régebbi darab, de ott nem találom, pedig érdekelne mit tudhat. Kompletten volt 19*5,08 -as orsóval csapágyazva, porvédő csővel... és jó lenne használni.[#fejvakaras]

bmejdz9nu

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20leptetomotorral/GeckoDrive/G540_small.jpg" border=0>

000000000

Egy léptető forgatása jelgenerátorral, köszörült vezérlővel.http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/stepper%20video.wmv" TARGET=_fnew>video

i0ief5xw5

Üdv mindenkinek volna egy kérdésem tude valaki ezekröl a mocikrol valamit a neten semmit nem találtam roluk és fellehet e használni őket egy kisseb géphez. Előre is köszönöm a segitséget

AZ ELSŐ

EM-34  
STH-39D150-01

Második

STH-39D236-02
1.8DEG/STEP 30ohm

Harmadik

STH-39D213
1.8DEG/STEP 5.2OHM

ra8nsmk6w

Ezek régebbi mátrixnyomtató motorok. Alkalmazni lehet apró nyomtató méretü tanulógépen. Különösebb forgácsolási teljesitményt ne várj, a mozgatandó tömeg se legyen több 2kg- nál, de akkor már a megvezetésre és orsókra is nagyon oda kell figyelni. (OLVASGASS VISSZA!!!)

i0ief5xw5

Köszi de hány voltrol mennek? és mennyi a max amper? mert nem tudom?!

t6t6sjg67

000000000

000000000

helló Frórum!
Már 1-2 hete egy érdekes problémával küzdök..[#fejvakaras] ami a következő : ha be van kötve a moci a vezérlőre akkor egybél kifüstöl 1 fett, de mindig ugyan ott ha lekötöm a mocit akkor semmi gond, ..már mértem a moci kábeleit és egyforma 1,2 ohm ellen álást mértem mindnél.és már kicseréltem egyszerre mind a 4 db fettet is, vagyis ezekszerint a motorral nincs gond, De akkor mi lehet az oka amiért a fett mindig elszál..???  a hiba előtt sem és utána sem volt változtatás semmin, ezért nem értem a probléma okát eggyik percről a másikra, mi romolhatott el benne ......kiváncsi vagyok a ti véleményetekre...halli...

3vv2btrhv

motort cseréld ki egy másikra !!

000000000

e3h0cv4ph

Szia pityu!
Elsőre zárlatgyanús a dolog!
Ha motor nélkül nincs gond akkor valószínű, hogy a terheléssel (rákötött motor) lesz a gond. Nézd meg, hogy a motornak a vezetékei nem érnek -e össze valahol vagy nem testelnek le valahol.
Ha még nincs meg a hiba javaslok bekötni a hibásnak vélt kivezetésre (esetleg az összesre) egy soros teljesítményellenállást (néhány ohm, 5...10W) mert így megvéded a FET-et (nem kell olyan sűrűn cserélni).
Így látatlanba többet nem tudok, de ha néhány fotót csinálnál róla lehet, hogy többet tudnánk segíteni.
Üdv: TT (ja és mégegy, hova valósi vagy? Hátha segíteni is tudunk)

000000000

helló Tatai!
Már végig lejátszottam ezeket a lehetőségeket...motorcsere..fett csere...zárlatvizsgálat..stb...de semmi változás egy másik mocival próbálva is elkezd melegedni a fet.a motort mértem ohmikusan is és minden tekercs egyforma 1,1 ohm...mértem az áram felvételeket is az is mind egyforma volt...szóval nem tudom mi a gond a mocival vagy a vezérlővel van e a gond. de azóta az x-tengely része is megált....z-x már kilőve....Szabolcsi gyerek vagyok...skypon van egy magán cnc-chatümk is ha gondolod lépjbe hozzánk a maffia15 néven megtalálsz és dumálunk...vagyunk már egy páran akik ott jelen vagyunk a nap sok órájában ....
Köszi a tippet megpróbázom.....

4mjnxdwuu

Hali, nem tudom milyen vezérlőt használsz,? azt próbáld ki hogy ráteszel egy nagyobb feszű motort, és csak akkora tápot a vezérlőre mint a motor feszültsége. Ha a motor jól megy akkor az áramszabályozása halt meg. ( ha csak nem fix kitöltésű PWM-et használ...)

svejk

Szerintem annak a FET_nek a gate köre szakadt és a "levegőben lóg" azért melegszik. Ha a kontroller rész teljesen kivezérelné mert az lenne a rossz akkor a moci égne le.
Köss a gate-source közé egy 10k Ohmos ellenállatot.