Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

svejk

Ez tényleg jó, annak idején slágertermék volt a házigazdánál is.

vthgizrff

Nekem is van belőle pár darab, ha valakit érdekel eladó.
znagy@globonet.hu

nb8v4eyzr

Helló Zoltán, e-mailed érkezett.

rbbhbyvfs

Köszönöm, akkor én is megpróbálom elôször felhasználni ôket, aztán ha mégsem elég erôsek, lesz 4 db ilyenem elcserélni.

000000000

Üdv.
Egy jó ideje követem a HobbyCNC.hu-t és nagyon tetszik amit csináltok. Némi barkácsolási tapasztalatom van (főleg elektronika), fizika és informatika tanárként az elvek, elméletek nem jelentenek gondot viszont a szakma és gyakorlat az egészen más...ott van tanulnivalóm.
Rögtön kérdeznék: Egy E1N eszterga szán X illetve Y mozgatásához kb. mekkora (?Nm) léptető elegendő fogasáttét nélkül (persze sejtem a sebbeség gondot)?

4mjnxdwuu

Hali,
Nézz szét itt, "Képletek, számítások"

hje3wyntn

Helló,üdv. mindenkinek! Motor beszerzés elött állok, segítségeteket kérem. Van-e valakinek tapasztalata 0,9 fokos motorokkal? Az érdekelne, hogy a több lépésszám miatt kisseb fordulatszámot tudnak ezek elérni? A féllépéses módban jól működnek? Vagy érdemes-e egyáltalán ilyen motorral foglalkozni? A felbontása miatt kedvezőbbnek tűnik. Lehet hogy volt már szó rólla, de még nem tudtam az egész fórunot átolvasni. Van egy kiszemelt tipus is: Nanotec ST5709l4008 (1,35Nm 0,5ohm 4A 2V 1mH 0,9 fok Unipolárisan kötve) A "kezdő vagyok" topicban már írtam, mihez szeretném használni. A véleményeket előre is köszönöm!

000000000

Szia!
A 0.9 fokos stepmotorok egyre inkább előtérbe
kerülnek, sokkal jobb dinamikai, rezgési
tulajdonságaik vannak, mint 1.8 társainak.
Persze drágábbak is picit.
Ettől persze ezek is "csak" step motorok, nagy csodát
nem kell tőlük elvárni. Én pl. most forgatónak
használok 0.9 fokost, 4-es microstep üzemmódban
nagyon szépen működik, fizikailag is kimérve
meglépi a negyedlépést.

hje3wyntn

Szia Tibor45!
Fordulatszámban is nyújtják azt mint az 1.8-as motorok? Gondolom azért próbálgattad.Mivel átételezted a forgatód? Vagy direktbe megy?

000000000

Direktbe hajtom, a felső fordulatszámát
nem néztem, csak 600 rpm-ig. Addig tökéletes.
Ez egyébként egy kicsi, 42 mm-es motor.
(Megjegyezem: e fölött sokkal a világ legjobb
stepmotorját sem érdemes pozícióhajtásként,
nagyobb tömegeket mozgatva használni, ha
soha nem szeretnél pozíció tévesztéssel
bajlódni.:) Ez az én véleményem, de ne félj lesz
olyan, aki 3.000-es fordulatot is bevállal
papíron Neked.)

juh0557j0

A múltkori tekercselés eredményéről még mindig nem tudtam képet csinálni ( amit ígértem), de itt egy újabb munkám ereménye :
Előtte :
http://szattidekor.hu/CNC/forum/1-640.jpg" border=0>
Utána :  
http://szattidekor.hu/CNC/forum/2-640.jpg" border=0>

Karácsony Sándor

Az előző motorral összehasonlítva amit tekertél Az állórészeket :Az előző 5*8 fog ez 6*8 fog. Mind a kettő 200lépésű?
Jól néz ki.

juh0557j0

Igen, ugyanannyi lépésű mindkettő.

4mjnxdwuu

Erről nem találtam semmit, nem ismeri valaki az áramát, és fesz értékét, esetleg ?Nm ?  
SIGMA INSTRUMENTS INC 21-3450D200-B06L bipolár moci ( bazi nagy ... )

Szalai György

Na erre irigy vagyok.
A SIGMA INSTRUMENTS INC oldalán alul van egy link a PACIFIC SCIENTIFIC oldalára. Talán az a gyártó.

http://www.pacsci.com/products/step_motors/powerpacproducts.html" TARGET=_fnew>Nézz körül.