Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

4mjnxdwuu

Hali
ez 3 m/p volt 10ms gyorsítás alatt. Ha jól számoltam, Bár Tibor Lehet mást mond.

bmejdz9nu

Én beszéni and érteni "nur" winpc "language"...
setup sebesség: xxxmm/s (milliméter / másodperc)
gyursulás a max sebességre: xxxms  (pl. 300ms alatt pl. 60 mm/s-ra..)
Sajnos... de vidók jók! és ez a lényeg!

4mjnxdwuu

10ms alatt 50mm/s-re

000000000

Szia Trapista! Megnéztem mind a kettőt.
A "kopogtatós" látványos, bár ott nem is
40 kg-nyi tömeget emelget Z-nél.
Mondok én Neked két dolgot.
- ha akarod, egyszer küldök Neked egy
tesztprogramot, ami tényleg 10 ms alatt
gyorsítaná fel a gépedet, megnézhetnénk, erre
mit szól.
- de van egy másik lehetőség is: ha tényleg
ilyen jó a géped dinamikája akkora számításaim
szerint a következőr is tudnia kellene:
elmozdulsz vele 0.5 mm majd vissza 0.5 mm-t
Ezt 1 másodperc alatt 25-ször tegye meg.
Erre írjál neki programot, és ezt nézd meg.
Ha ezt meg is teszi hiba nélkül, akkor igaz az állításod, miszerint 10 ms alatt gyorsul fel 50
mm/s-re.

4mjnxdwuu

Ok, az utóbbit kipróbálom, az előbbit, ha küldöd akkor szívesen.

bmejdz9nu

10ms alatt 50mm/s-re ? Az olyan mint 20ms alatt 100mm/s-ra...
Akkor le vagyok döntve...[#rinya] De akkor is örülök!...[#circling]

De ez hihetetlen... érték... [#confused]  vagy?

vthgizrff

Ez miért is fontos, hogy hány század másodperc alatt gyorsul fel? Lassan olyanok lesztek mint a volt főnököm, csak ott tömegcikket gyártottunk. Ha egy másodpercet faragott egy alkatrész előállítási idelyéből, az 1% termelésnövekedést jelentett. Hobby szinten nem értem miért fontos ez?

bmejdz9nu

tök egyszerű... (szerintem)
Ha pl. 50mm úthosszal tud felgyorsulni a géped akkor ha kicsiket mozog azt csak kevesebb sebességgel teszi majd...de ha 100mm-et megy ekkor akkor is csak 50mm-nél egy pillantra éri el a beállított értéket... mert utánna lassítani fog... ez nem 1%-os kérdés...:)
....olvasd vissza a történeteket...

vthgizrff

Aha! Így már értem. De szerintem ha 50mm előgyorsítás kell ahoz, hogy lépéstévesztés nélkül elérjem a maximális sebességet, akkor már régen túlléptem a léptető motor azom fordulatán ahol még nyomaték is van. Szárazon (megmunkálás nélkül) ez még tarható is. De mi lesz ha egy hatos négyélű ujmaró is benne van az anyagban?

4mjnxdwuu

Üdv az 50mm alatt gyorsul fel (#1235) 800mm/sec2 gyorsítással,18 méter/percre. Ezt úgysem használnám ki ekkora területen. Inkább feljebb veszem a gyorsítást, rövidebb út alatt gyorsuljon fel, kisebb sebességre, de ott még legyen ereje. ( mint már halottuk valakinek igen is számítana, hogy a 1,5 méteres korlát megmunkálás után ne vánszorogjon vissza a szán, hanam "üresen" de száguldjon...)
Ha Péter függőleges teszt videóját megnézed látszik, hogy azért valamicske erő még van benne, és nem éppen lassú...
Tibor ötletét megcsinálom mert érdekel, és nagyon jó ötlet, de kezd kicsit sok lenni a bizonygatás. Ha valakit érdekel szívesen megmutatom, bár szerintem csak a 10-es orsó miatt van, talán még nem használt senki ilyet????  
Egyébként ezek kihegyezett számok, stabilra nem ide állítanám, hanam legalább 1,5-s ráhagyással, vagy 2-vel.

000000000

Szerintem felesleges bizonygatni, ha a te igényeidnek megfelel az elért gyorsulás és sebesség, akkor minden rendben.[#awink]

000000000

Szia Trapista!
Csak miattam meg ne csináld a tesztet, épp
eleget nyúztam már a hajtásaimat ezzel, de
szerintem tanulságos Mindenkinek, aki kiváncsi
a gépének határ adataira. Egyébként már a szervó
topicban is írtam ilyesmiről, ez már
tulajdonképpen átviteli függvény tesztnek
számít. Ezt a "kőkemény" tesztet én már többször
javasoltam, de valahogy senki nem veszi
komolyan. Talán most Te megteszed, előre is köszi.

000000000

Ja és videóval ne fáradj, elhisszük, amit
tapasztalsz majd.

4mjnxdwuu

Üdv.
2 db videót csináltam, most tenném fel de az a mocsok DUNAWEB sz.kodik. (ÉS már kezdek pipa lenni, 1 óra alatt nem tudok feltölteni 2*7 megát.)
Ja a teszt sikerült... ha egyszer felmegy szólok...

4mjnxdwuu

Az első kicsit sötét, elfelejtettem felkapcsolni a lámpát,( én jól láttam  a másodiknál meg kicsit sokára tudtam elindítani a gépet, elfelejtettem, hogy vész stoppot nyom a Mach ha belépek a motortuningba, de  talán látható a lényeg.  
Ja kisértetiesen hasonlított a teszt arra amikor még K-cammal csináltam a képeket, 0,4-0,5 mm re rugdosta a marót, de ott visszavattem 600mm/p-re a kezdősebességet. nem akartam elhinni mikor a barátnőm kijött a szobából este 11 után, hogy mozog alatta az ágy, és én mi a fenéért fúrom a falat ütvefúróval....[#nevetes1][#awink]