Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Ezek a kondik (az IC-k tápszűrői) eredetileg 470nF-os, bipoláris, SMD kondik.

000000000

Ha a Mach3-ban az Enchanged Pulsening nem volt bekapcsolva, kapcsold be!

uzahitefr

köszönöm a segitséget mindenkinek!

e3h0cv4ph

Szia Tibor.
A videókat SONY fényképezőgéppel csináltam az vesz fel MPG -formátumban, szerintem a lejátszód nem támogatja ezt a formátumot, telepítsel valami frissítést (szerintem).

3vv2btrhv

szia TT  
ezzel jöt meg nekem a windoz ellenörzö progi , bocsi de nem telepitem .
tibor

Robika37

Üdv !
Az Origo szoftverbázison keress rá a "mpc2kxp" programra. Az a neve: Media Player Classic, köze nincs a Microsoft-hoz  mindent lejátszik, és free
Robika

uzahitefr

hát ezek az smd alkatrészek beforrasztása elég macera! minden elismerésem magi urnak ! az ő forrasztásai sokkal szebbek!!!!

e3h0cv4ph

Szerintem azokat nem István forrasza be, nem lenne rá ideje azt a heti 400-500 db H1-est beforrasztani. :)
Egyébként én is megküzdöttem ezzel, de ez a dolog szépsége, így jobban értékeled majd amikor majd működik, ráadásul ha javítani kell akkor könnyebben kiigazodsz rajta.

000000000

Saqjnos erősen túlbecsülöd a db számot (és én is szoktam beforrasztgatni, de valóban van segítségem)!

uzahitefr

sziasztok ! vettem 3 db 1.5 nm s motort 8 kivezetéseset, mely szineket kell közösitenem unpoláris kötéshez?

bmejdz9nu

uzahitefr

köszi 1.5 nm és kb1.5 -2 kg

000000000

A supportot akkor a megfelelő helyen kérjétek (nem itt)![#ejnye1]

bmejdz9nu

Kerek számú encoder vagy microstep...

Tegnapi tesztek szerint arra jutottam néha jó lehet ha az osztási érték kerek...
(pl. 1000-es microstep... 500cpr-es encoder... stb.)
Mert képtelenség másként úgy beállítani, a rendsztert, hogy 0.01mm-es léptetésre 0.01mm-t léptessen...
Jó tudom, hogy más szitúban más...kitárgyaltuk...

Tudom azt is ennek csak akkor van jelentősége, ha a golyósorsó abszolút tökéletes (hát ez sem mindíg...) és a az egész gép és a marómotor(!) is tudja ezt... ez ritkán van mind egybe... de hátha összejön... és a leendő munkadarab is "metrikus"...
Persze tudom ez már "sznobizás" ... :)

bmejdz9nu

Hogyan lehetséges az, hogy a léptetőmotort egy bizonyos (kisebb) sebességre azonnal (zero idő alatt?) fel lehet gyorsítani...
Tudom..erről már volt szó... de az elméletet nem értem...