Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Ha van szervomotorod, már adom is kipróbálásra
Neked a szabályzót.:)

bmejdz9nu

Most már encoderje lesz hozzá...[#wink] (lásd adok veszek topik..)

4mjnxdwuu

Üdv.
Ha visszacipelem a csempéket csinálok videót. 16*10-es orsót használok, a C-nél az csak 160-as fordulat.

000000000

Húúúú, én már nem értem a dolgaidat.
Először is 160 1/min fordulathoz Nálad
26.66 mm/s sebesség tartozik és nem 28.
Másrészt pedig ilyen kis fordulatnál nem kell
gyorsítani, ez start-stop step frekvencia is
lehet direktbe egy jó motornál.

000000000

Ja, kabáthoz a gomb...

000000000

Köszönöm Tibor! Attól tartok, csak a szívemet fájdítanám vele. Esélyem sincs mostanában a léptető vezérlés cseréjére... 5 tengely az jó sok, és csak sóvároghatnék a szabályzóidra, miután élőben megtapasztaltam. Pedig biztos vagyok benne, hogy a Tiéd itt a csúcs!
Ami a motorokat illeti, nem, nincsenek, és ez talán a legnehezebb, nem igen tudok semmit elérhető áron (Áron:-) ) ezért föl is adtam. Talán nem örökre! Encoder már van [#circling]
Mindenesetre nagyon rendes vagy, hogy adnál kipróbálásra!

Áron

4mjnxdwuu

Bocsi a 160-at kerekítettem (lefelé)
Te mondtad,  
" Mellesleg megjegyzem, hogy B és C eset nem
nagyon fordulhat elő Nálad, de gyakorlatilag
semmilyen stepmotoros hajtásnál sem, túl szép
lenne. " Erre válaszoltam.  
Ez volt ugye a "C".  
Akkor kicsit kevesebb a videón szereplő, mint a B de valami "hasonló" http://cnctar.hobbycnc.hu/Trapista/SV_A0022.mp4" TARGET=_fnew>50mm/sec  - 5000mm/sec2 40 kg csempe, 29kg asztal, 1x szán szekezet. Tudom nincs fejreállítva. Akkor nem is tudna ennyit de valamivel csak megmérem egyszer.... Ez majdnem "B"-nek elfogadható, - csak úgy gyorsba....

4mjnxdwuu

Ja , elfelejtettem    ?????

bmejdz9nu

http://cnctar.hobbycnc.hu/Trapista/" TARGET=_fnew>Átkonvertáltam wmf-be ahogy kérted és ugyanoda vissza tettem...

000000000

Kedves Áron! Köszi, de azért ne essél túlzásba!

Trapista! Sajna a videódat(mp4) továbbra sem
tudom megnyitni.

bmejdz9nu

már tudod... #1306

000000000

Köszi Péter, közben átkonvertáltad, így meg is
néztem.  
Trapista! Csodálkoznék nagyon, ha ezen a videón
10ms alatt megtörténne a felgyorsulás, és 20ms
alatt pedig egy teljes irányváltás. Nekem
lassabbnak tűnik, bár elég dinamukus azért.

4mjnxdwuu

Üdv.
Akkor hazudik a Mach, a beállítások talán kivehetők... Csak azt mondtam amit a Mach.

4mjnxdwuu

Melyiket nézted, a 0016-t vagy a 0022??? A 0022-nél látszik a beállítás.

bmejdz9nu

kár, hogy Mach nyelven megy a diskura...
Én meg csak magyar, német, angol és WinPc-nc nyelveket ismerem... se nyelvész, se fizikus, se semmi...
Szerintem ahogy én megfogalmaztam a "gépalvázon" mért erdményeket és dukumentáltam az érthetőbb volt... de ezt is csak gondolom...