Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

Motoros

bmejdz9nu

Misi Mester viccelsz? Te írod ezt a HobbyTali Aranyérmes... :) (a többit most hagyjuk..smd:)

Te biztos vagy abban, hogy ez itt a max. amit ki lehet hozni léptetőkből? Akkor ne próbálkozzak tovább?:)
De majd ha más is felteszi a vidóját...
Csodálkozom más miért nem teszi... nekem ez olyan természetes, hogy megosztom amit "tudok"... azt a keveset...
Mert pl. esztegálni még nem... még ahhoz 2 és fél évet kell várnom... akkoriban te írtad 3 év múlva menni fog... most várok ...:)

Ha ez a léc magas(?) csapja le valaki! Annak örülnék a legjobban!  
De ez még nem gép... csak egy "próbapad"...
A felületeknek csak a széle van kész.. Első próbálkozások, kisérletek a BF20-on...  
a T-nutos asztalt (miután a csavarhelyeket feltöltöttem majd fémragasztóval) saját maga a gép fogja símítani...

Szerintem rengeteg szép dolog van csak nem publikálják... sajnos...

Motoros

Na ne is bízd el magad mert ez azért csak egy mozgóasztalos gép lesz és tudod......[#gun][#boxer][#violent]

A publikáláshoz: Rengeteg idő valamit jól dokumentálni, fotózni stb --szinte külön szakma--és lehet hogy ez is az oka hogy kevesen szánják rá magukat. Meg hát az esetleges kritikát sem viseljük egyformán.

bmejdz9nu

Hát igen... Ha valami mozog az csak jobb lehet! (szerintem)
Mint írtam senkit sem akarok meggyőzni, páne téged [#hehe]
De ha pl. mindenki piros suzukival járna... elég unalmas lenne az élet!

De tessék majd az ellenkezőjét bizonyítani... videóval, adatokkal...

A kritikát én este 8 után már kimondottan kedvelem... akkor megnyitok egy üveg bort... ellenanyagnak [#nyes]

4mjnxdwuu

Hali. ha nem rakod dobozba, az asztalon kívüli munkatartományt én azért lefedném valamilyen módszerrel. Nálam már előfordult plexi vágása közben hogy a leesett darab beékelődött hosszában, (a gép élben próbálta összenyomni) ami anyagtól és motortól függően vagy megfogja a gépet, vagy jönnek a darabok... Nem túl szerencsés ilyet arcba kapni.

4mjnxdwuu

Üdv. megbeszélhetjük. (de még nincs teljesen kész)

bmejdz9nu

Igazad van! Gondoltam rá...  
Lesz asztal és fix egység között egy gumivédő-csúszó vagy "labirint" megoldás!

Kristály Árpád

Hallihó Péter!

Mint említettem a tesztedhez gratula, de azért látom, hogy neked is van takargatni valód.....
Hi....Hi....Hi......
Hallihó!

bmejdz9nu

http://vod.alibaba.com/50/07/16/17/50071617_56.asf" TARGET=_fnew>Itt a motor a főszereplő.... itt van egy videó a szülőszobáról... :)

bmejdz9nu

http://vod.alibaba.com/50/07/16/17/50071617_56.asf" TARGET=_fnew>Itt a motor a főszereplő.... itt van egy videó a szülőszobáról... :)

000000000

Ezért nincsenek munkahelyek...[#violent][#violent][#violent][#violent]

bmejdz9nu

http://video.google.com/videoplay?docid=-6438700334710473669" TARGET=_fnew>Egy alternatíva a léptető motor felhasználására .... ez már sokkal nyugtatób :) :) :)

Kristály Árpád

Hallihó Péter!
Már azt hittem nem tudsz "meglepni"

Hallihó!

bmejdz9nu

A meglepetésben vagyok a legjobb! Tudod...
Én magam is nagyon meg tudok lepődni! De annyira, hogy mindenki körülöttem ilyenkor meglepődik [#nyes]

4mjnxdwuu

Hali. beszáltam kicsit a tesztelgetásbe én is.
Ismét kiderült miért a K-cam-ot használom még mindíg.. (ha tudja valaki a megoldást írja már  
meg !!! / mert a mach gyorsabb lenne)
A gép 10*ment 150mm-t (20 irányváltás)40 kg csempe szorosan lehúzatva (29 kg asztal, + valamennyi X tartó)

MACH2
19,8 m/perc 0,5mm hiba 1000 unit/sec2
12   m/perc 0,3mm hiba
6    m/perc 0,4mm hiba
2    m/perc 0,3mm hiba
2    m/perc 0,4mm hiba 700  unit/ sec2
0,2  m/perc 0,4mm hiba 700  unit/ sec2
0,2  m/perc 0,4mm hiba 10000unit/ sec2 (max)

/ezek a hibák kijönnek ha kb irányváltáskor 0,025-t azaz fél lépésben fél lépést hibázik, a mikrosteppem még nincs kész ezért egy Profi1-el próbáltam, a mérések nem egyszeri mérések/ MI LEHET A GOND A MACHNÁL????

K-cam  

2   m/perc  0mm hiba   1m/p-ről indítva 1000 gyorsítás
2   m/perc  0mm hiba   gyorsítás nélkül
4   m/perc  0mm hiba   1m/p-ről indítva 1000 gyorsítás
8   m/perc  0mm hiba
12  m/perc  0mm hiba  
az indítást visszavettem 0,7m/p-re mert itt nem úgy indul mintha egy 10 kg-s kalapáccsal ütnék rá.
Fejre állítani nem tudom, mint Péter de esetleg ha lesz kis időm egy csigán ráakasztok súlyt. (de csak akkor ha a mikrosteppem kész lesz, mert a P1 hamar elveszti az erejét.
Annak azért örülök hogy Péter megosztotta velünk a méréseit, videókkal mert volt pár olyan ember itt a fórumon aki hülyének nézett, vagy válaszra sem méltatott, amikor annó elöször irtam az enyémről. ( Tibor45 nem rád gondolok)
Üdv.