Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

sanyi84

Igen, de közelebbről nem ismerem.

besirkyjh

Szia Danibá

Igen és ugy hivják hogy " Alkoto" és én is az ö általa fejlesztett labortápot használom ( 50V 5A kettös ) .Lelö helye ( hobbyelektronika.hu ) .

Az MSD minimum tápja 20V , alatta el sem indul ugy hogy PC táp nem alkalmas .

besirkyjh

Hallod , kérdezd a Tibor Gyurit Ök már biztos találkoztak ilyennel :)

keri

Labortápnak nem is szabad kapcsolóüzeműt, csak és kizárólag trafós, szeleptranzisztoros megoldást vagyok hajlandó venni. Borzalmas hatásfok, de stabil zavarszegény, megbízható, és masszív. Pont mint egy labortáptól elvárok.

keri

http://sdt.sulinet.hu/Player/Default.aspx?g=e4561832-e309-4b57-94fe-30f66e0c3523&cid=c8cd4552-6440-497c-9a0b-3cbbdc6dfac4" TARGET=_fnew>Sulinetes vázlat

http://vai.netcorp.hu/files/bmf/Digitech/Anal%F3g_stabiliz%E1torok_1.pdf" TARGET=_fnew>Egy kandós jegyzet

Ez talán használhatóbb, mert az alkatrész értékek számításai is benne van.

besirkyjh

Bocsánat el irtam : hobbielektronika ,hu

s7manbs8

Legfeljebb feltuningolt PC táp. :)

besirkyjh

svejk

Venni én se vennék, de kaptam.
Valami IL-POWER a neve.
0-35V / 0-10A.
Az áram és fesz állítás helipot-os, így kissé lassú a használata, de ettől függetlenül nagyon szeretem. Ha meg kellene válnom a műszereimtől, az utolsók közt lenne.
(le kellene koppintani, diszkrét alkatrészekből áll, de elég zsúfolt, félek hogy valamit elcseszek benne ha feltérképezem)

Amióta meg van, azóta csak ünnepnapokon kapcsolom be az analógot, vagy ha több, nagyobb tápfesz kell. (az analóg 2x 90V / 3A)

s7manbs8

Ha már nagyon ragaszkodik valaki az analógokhoz, de egy kis digitalizmust is szeretne belecsempészni a kényelem miatt, itt a lehetőség, mint léptető és szervó vezérlő mániásoknak, hogy a potikra szereljünk egy megfelelő PIC-cel vezérelt áttételes tekerőt, ami az analóg szabályzó potikat odahajtja a megfelelő pozícióba. :)

besirkyjh

A távirányítót kihagytad :)

Ettöl a hintát lökdösö robot sokkal jobb :))

000000000

Svejk! Te biztos javítottál már ezel a hibával?

000000000

Az, már előny, hogy a szomszédban lakik:))

svejk

Nem :(
Sokféle volt már nálam, de nem rémlik még a panel sem, bár elég kis sarkát fényképezted le.
Alapban fordított táp estén nyit mind a 8 FET reverse diódája és zárlatba viszi a tápegységet.
Nem szokott füst lenni, hacsak nem szakadtak meg rögtön shöntök is, de akkor nagyon nagyon kis belső ellenállású tápra raktad.

besirkyjh

Kopogtasd végig elöbb a páros oldalt majd a ...
:))
Egyébként be jelenkezet a hatvani topickban ( jo keresgélést ) egy jo fél éve a saját nevén ( Alkoto ) .