Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

bvadkrcds

Mielőtt rám ugrana egy pár nyelvész, látom, hogy sok a szóköz...  [#lama]

000000000

motor nyomaték / üzemi hömérséglet!

000000000

inkább azok a leggyebgép lántszem a pic egy stabilizáro is konyen elugrik egy polariás cserétöl aztán teljes vezetövé válik igy a pic meg kapja a teljes tápfeszt ami pl az msdnél ugy min 30v indul !
vagy épen egy zárlatos fet is kinyirja a pic kimenetét ha lezárlatosodikesetben a gate átüt ha nincs a gate és a pic kimenete közöt leválasztás az az vonal meghajtás pl !:)

sanyi84

Egy jó labortáp drága, a gyáriak semmivel se mások mint a háziak. Legalább a gyáriba spóroltak hűtést, tranzisztort, csatlakozót, trafót. Megépíteni érdemes csak, akkor olyan lesz amilyet akar az ember.

000000000

lévén a dioda nagy akor vezető lesz mind egy darabb huzal nem ég el igy kiveri a tápfesz biztit ha meg szakad dioda akor van gond forditot tápfesz bejut az eletronikára és tombol....!

keri

Most hogy megválaszoltad, bevallom nem nagyon hittem ebben :)
De ha tudod mérni a különbséget, akkor hiszek neked.

keri

Nekem is a PIC ugrik el elsőnek.
Pár alapvető védelemmel persze már nincs gond.

000000000

Persze, az igazi az lenne, ha lenne egy, zárlatvédett táp ami tudná a szokásos vezérlők, feszültség, és áramigényét a teszteléseimhez.  
Ezért kérdeztem, hogyan kellene neki kezdeni, egy ilyet készíteni.  
Holnap estére talán többet tudok, mire mentem vele.

keri

maga az áramkört nem okoz gondot megépíteni, de én a dobozolással vagyok mindig bajban, ezért inkább vettem egy kínai labortápot a HEStorból. Azok nem olyan vészesen drágák, és nagy megelégedéssel használom egy ideje.

keri

Visszahajló karakterisztikájú túláram védő kell neked. Az elég gyorsan reagál és a zárlat megszűnésével visszaáll az feszültség.

Sajnos nem tudok konkrét kapcsolást így hirtelen, de ha nem találsz a googlival, keresek neked.

000000000

Köszi, ha segítel. Mindig az volt a rémálmom, egyszer ez lesz.  
Éjszaka, fáradság= krahh.  

sanyi84

A dobozolás sok fejvakarással jár. Elsőre összejött sok kompromisszummal de most találtam egy jobb dobozt és hogy már kész a gép is majd csinálok egy előlapot és átdobozolom az enyémet. Aki szeretné maga megépíteni annak a he-s Alkotós labortápot ajánlom, én 100 V ig és 5.5 A ig húztam, hővédelemmel, persze ez két oldal összefogva. Nem tetszik a kapcsolóüzemű labortáp.

000000000

kezdésnek egy mezei táprol is halogén izon kersztüli inditás lene a vezérlö pl 24v 50...100W halogénen persze tápfeszültség hasonlo értékel!
igy nemlesz továbi füstöd ha zárlatos valami az msdben!

sanyi84

Aki tervezte azt a labortáp panelt amit használok az épp a találkozó utcájába lakik. He-s felhasználó neve Alkotó.

000000000

A hatvani találkozó útcája?