Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Én csak autodidakta módon tanulom az elektronikát, és az erősáramot is.
Egy évig volt elektrotechnika tantárgyunk, de az szinte az Ohm és Kirchoff törvényekkel kimerült.

mxjj54gxi

Most megveregetem a vállamat! :)
Tegnap ezt írtam le én is, csak én akkor találtam ki, átgondolva a dolgokat. De ha ezt még így is tanítják, akkor megnyugodtam. :)

Kristály Árpád

Halihó Lámpás...
Azt hittem elvesztél...
Emlékszem, hogy az első alkalommal mit kilódtam a csillag-delta kapcsolással...igazán egy feszmérővel a 3egegyszerűbb, később simán ment

Üdv: Árpi

Apropó...
Mi van a csoda masináddal????

000000000

Csak érdekességképpen írom a napelemek élettartamával kapcsolatban hogy 1981-ben tehát 30 éve vásároltam egy japán tisztán napelemes zsebszámológépet ami a mai napig rendben működik.Éjszaka egy zseblámpa fényénél is használható.A cella 5x2cm.

000000000

ez ilyen idös félvezet is igaz!
nem ugy mind a mostani után gyártot  hamisitványok!

mxjj54gxi

Jó lett volna, ha akkor kettőt vettél volna, és egyet állandóan kint tartottál volna a tűző napon.
Most össze lehetne hasonlítani, vajon a napot mennyire bírja?
Merthogy általában azzal van bajuk a napelemeknek öregedés kapcsán.....

ANTAL GÁBOR

Svejknek már megköszöntem a szkópom megjavítását de ezúton mindenkinek köszönöm aki ötlettel gépkönyvvel segítette munkáját

wzc80zbf7

Sziasztok!

Most szeretném cserélni a motorokat a gépemen de anno a TB-s kínai vezérlőből én nem a 3A-es változatot vettem meg hanem a kissebbet. Most viszont nagyobb motorokra cserélném aminek már kellene a 3A. Ráköthetem nyugodtan a vezérlőre őket? Vagy esetleg az ellenállásokat kell cserélni a vezérlőben amik a végén benne vannak? Vagy egyáltalán a 2 tipus miben tér el egymástól? Köszönöm!

besirkyjh

Szia  

Ha a mostaniban nem 0.15 ohm és 5W-os van akkor cseréld arra , a hütéséröl a bordának gondoskodni kel !
Tudomásom szerint ennyi az eltérés , esetleg még a shotky diodák lehetnének de nem hiszem hogy a kis ferdeszemüek ennyire méretezték volna .Azt sem értem hogy miért van 2 - 2,5 - 3A verzio , bár valo szinü az áram oszthatosága miatt igy több féle léptetöhöz lehet használni :))

000000000

Azért az IC-n nézd meg a feliratot, hogy AHQ vagy AFG van-e rajta. Az AHQ-t 3,5A-ig az AFG-t csak 2,5A-ig lehet használni.Ha elég a 2,5A a motorokhoz akkor szerintem megoldható a dolog ellenállás cserével.

besirkyjh

Szia  

Ugy tudom hogy az AFG az smd tokozásu , elég ha alánéz a hütöbordának .

PSoft

KoLa

Talán az elektronikába illik ez a probléma!
Már a második SD kártyámmal járok úgy hogy a lezáró sárga tolattyú egyszer csak, eltűnik és attól függően hogy melyik állásban maradt, tudom használni vagy nem!  
Az elsőnél szerencsém volt nyitva maradt! de most a a fényképezőmben lévő kártyából tünt el örökre és lezárva maradt! mit csináljak vele ? segítsen valaki, aki ért hozzá!
kicsit megpiszkáltam, de gondoltam, előbb kérdezek, mert nagyon sok adat van rajta amit nem szeretnék elveszejteni! Help!

http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Egy%e9bb/SD%20k%e1rtya.jpg" border=0>

4um5b65d

Én a legegyszerűbb módszert választanám.
Odaadnám egy újságírónak. Mondván, hogy kompromittáló képek vannak rajta politikusokról.
Azok kinyerik a tartalmát ne aggódj... :)

KoLa

Nem erre gondoltam ! hanem, hogyan kell büntetlenül szétpattintani , mivel ez csak egy kapcsoló!ami hiányzik[#wave]