Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

keri

Ha a troty laptom már CNC vezérlésre sem jó akkor ajándékozd oda valakinek :)))
Szerintem te is így jutottál hozzá, nem? :)

xfg6v697j

nem keverem,csupán frekvenciaszelektív kapcsolásra hoztam példát,természetesen az infra helyébe a rádióadot és vevőt gondoltam tenni.

svejk

Hidd el hogy ez így nem lesz jó a folyamatos adással, ráadásul feleslegesen terheled a környezetet. :(

000000000

valami oco grarázsnyito rádios ado vevö kel az is kodolt és van több csatorna is az az több szenzor lehetöség vagyis az is zavarvédet már de nem ugrokodos azok drágább cucok!

svejk

De miért nem jó a gyári? [#falbav]
Értem én hogy hobby...

000000000

az tul egyszerüüüüüüü!

000000000

A Computherm  rádiós szoba thermosztátok nagyon jól beválltak, sokat felszereltem már.

keri

Én is erre gondoltam. Csupán frekvencia szelektivitás jó az infrára, de nem jó a rádióra. LEgaláb is manapság, mert régen használták, de már akkor sem a megbízatóságáról volt híres.

keri

Igen, pár ezer forintért lehet kapni ilyet.
PErsze nem a COnrádnál, mert az a félművelt konstruktőrök lehúzására szakosodott.

De hogy őszinte legyek ha lehet kapni egyből olyan termosztátot ami jól működik, akkor olyat kell venni. 10ezerért nem éri meg a felhatás.

s7manbs8

Egy rossz TV távirányítóját a vevőjével kell kiberhelni és annyi.

keri

Nagyon lazán osztogatsz hülye tanácsokat, de fogadjunk nem csináltál még ilyet. [#idiota]

sasi

A vezeték nélküli szoba termosztát érzékeli és kijelzi a kapcsolat meglétét is. 1-2 percenként kommunikál néhány impulzusnyi idővel. A hatótávolsága jóval nagyobb, mint egy normál kapunyitó adó-vevőnek.  
Nálam az egyik termosztát ilyen, pincéből kb. 25 métert hibátlanul áthidal, több falon át, arról nem is beszélve, hogy programozható a termosztát része. Ilyen tudású szerkentyűt egy tízesből nem lehet kihozni, a munkáról nem is beszélve.

A TV távvezérlős ötletek [#confused] kapcsán egy ismerősöm jutott eszembe, ki egyszer azzal fogadott, hogy a szomszéd távvezérlője átlát a közös falukon és vezérli a TV-jét, hogy lehetne leárnyékolni az infrát.  
Az történt, hogy a TV-k konnektora egymással szemben a falban, vezetékek egy csőben, és csatorna váltáskor kikerült a hálózatra a vezérlő impulzus sorozat, így tudták egymást boldogítani. Azonos, Videoton típusok voltak, persze a környező CB rádiókat is hallhatták, „láthatták”, mert szuper volt a zavarszűrésük ezeknek a kütyüknek.  

keri

Apám az említett videoton TV távvezérlő áramköréből csinált garázskapu nyitó távirányítót, akkoriban amikor még TV-ben sem láttunk ilyet. Természetesen olyan kódsorozatot használt, amit a távirányítóval nem lehet leadni. Sajnos a probléma az volt, hogy villámláskor kinyílt a garázs :))

000000000

régi szép idök saa1250 15éve univerzálidsn lehetet a több csatorna miat jol használni ilyesmikre akor luxus dolgok voltak ezek!:):)
nemugy mind most a pic vagy az avr és társaik!