Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

sanyi84

Nagyon rosszul látszik de ott van a képen. Terminal resistance. Nekem a terminál szóról a csatlakozási pont ugrik be szemeim elé. Amikor a motort névleges feszültségen járattam számolt a műszer 80 ohmot. Másik ágba téve is papíron ezt kaptam. Névleges ráadott feszültség hatására 80 ohmos ellenállásnak megfelelő áram halad át a motoron, nem értem miért ezt adták meg üresjárati áramfelvétel helyett. A csapágyakba állhat a kefepor mert rettenet a hangja.

svejk

mxjj54gxi

Ez mintha ohmosra átszámolt impedancia lenne.

bvadkrcds

Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Van egy ilyen vezérlőm.  

http://kapcsrajz.site90.net/wp-content/uploads/2011/07/mtype-300x228.jpg" border=0>

Másoktól, már hallotam, hogy át kell alakítani, mert az alap kiépítás, nem túl jó.
Miket, kéne átalakítani? A 7805-öst kiszedni? Két táppal hajtani? 12V és a motortáp külön?
Nagyobb ventillátor? Vagy az opto leválasztással van valai gond? Külön táp kéne neki?  
???

s7manbs8

Én nem vagyok ebben túl szakértő, de arra emlékszem, hogy a hűtőbordát kell leszedni és ha hiányzik alatta a hőátadó szilikon paszta , azt pótolni kell és rendesen összefogatni, ha netán csak szegecselve volt, kaphat nagyobb hűtőventit is vagy többet, az se árt lehet ha nagyon ki van hajtva.

Nemes Mihály

Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget J

A gondom a következő  építettem egy Rádiófrekvenciás szoba termosztátot.
A termosztát tipusa  Stuhl SR300

Conrad -ból való az adó és a vevő is ,  Adó-vevő készlet 433,92 MHz
 építettem az adóhoz  egy Ne555 ic-vel egy fűrészes  jelet. J

Ezt sugározza az adó , mikor a szobai termosztát bekapcsol .
A vevő oldalon  pedig  1db  2N3439 tranyó és  2 ellenálláson meg kondin keresztül  behúz egy relé.
Így bekapcsol a kazán.

Problémám ott kezdődik , hogy nagyon zavar érzékeny !!!  De attól is ha a mellette lévő helyiségben sétálgatnak, akkor is ha az adó épp nem megy , a vevő elkezd kapcsolgatni  de elég sűrűn.

Ha ebben tudnátok valami okosítást mondani   az nagyon megköszönném.

Üdv

xfg6v697j

először is kellett volna egy soros kondi a tranyó elé, hogy csak a fűrész jel vételét érzékelje a tranyó.
esetleg egy chargepump áramkör sok zavart kivédene.

s7manbs8

Attól is függ az az adó vevő áramkör egyáltalán mit tud, miylen jelet ad ki, mire, azt még plusz külön fel i s kell e dolgozni vagy valami más oka van a dolognak

Nemes Mihály

Hát  lehet hogy kellene tranyó, de ha nincs adó  és a vevő kör tápot kap és kézel hozzá érek az antennájához , vagy simán csak integetek előtte akkor is ezt csinálja .

Itt a link   a adó és vezérlő adatairól

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=130428

Nemes Mihály

Bocs !!!! Kondira gondoltam :)

xfg6v697j

szerintem alapvetően jól csináltad,mert ez csak rádiófrekit ad,és neked kell modulálni.
a hibát ott vétetted,hogy a vevőd nem frekvenciaszelektív.

s7manbs8

Persze, ha csak annyira egyszerű, hogy csak adja amit mondanak neki, meg veszi, amit kap, azt hogy mire reagáljon, kell még más is hozzá.

Nemes Mihály

Úgy Gondoltam, hogy minél egyszerűbb legyen , De látom így nehezebb :)

Szerintetek hogyan tudnám rendesen megoldani ,  ha evvel lehetséges egyátalán?

s7manbs8

Látom ott modulálod az adót, akkor a vevőre kellene egy olyan frekire való szűrő, ami csak azt a frekit ereszti át, az már jobb lenne.

Nemes Mihály

Lehet , De sajnos profi felszerelésem nincs hogy tudjak mérni is , szóval valami nagyon egszerű dolog érdekelne , persze ami működik is :)