Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

A maszk pontosan ugyanolyan osztású (réselésű) mint a tárcsa. Mérete minimum a LED ill az érzékelő méretével azonos. Úgy kell elhelyezni őket párban, hogy amikor az egyik maszk rései pontosan fedik a tárcsa réseit (vagyis átjut a fény rajtuk) akkor a párja pontosan takarja a tárcsa réseit. Vagyis a másik opto-pár nem látja egymást. Így egy résnyi elfordulásra hol az egyik, hol a másik opto-pár ad jelet

000000000

000000000

kicsa neked szolt....

Kicsa

Nem,holnap elvileg érkezik a postával. Egyik fórumtársunkon szeretnék segíteni,ő is kézikerék készítéssel keresett meg,tudnék-e segíteni neki. Akkor még úgy volt hogy nincs az Omron,ő küldött két rossz szervót kibelezve : egyiket nekem,másikat pedig magának. Nekem lett az Omron,de ha egyszer már megígértem hogy segítek,tartom magam ahhoz.

Kedves Ferenc!
Pontosan 5x olvastam el,de még nem világos.Ha ugyan olyan osztású,akkor ha összeforgatom őket,nem egy teli tárcsát kapok?
Példámban mondjuk egy 100as tárcsa,38 mmes átmérővel. Ehhez kb 0.6 mm-es rés illetve ugyan ekkora takarás párosul. Csinálok 5 db ilyen tárcsát? (Egy tárcsa -4 maszk)
De ha azokat felrakom elforgatva,egy teli tárcsa lesz,ahol nem lát át semmi sem. Próbálom megérteni de nem megy.
Lehet hogy az alapgondolatom rossz :
Eddig azt hittem hogy lesz egy darab tárcsa,100 vonallal. A 4 érzékelő úgy lenne elhelyezve,hogy abból 2 átlát a tárcsán alaphelyzetben,kettő nem. Rögzítem az érzékelőket,megpörgetem a tárcsát és működik a dolog.

Holnap ha lesz egy kis időm,Catiában rajzolok néhány tárcsát,és összekényszerezve megprögetem őket,hátha megvilágosodik a homályom.

000000000

ja értem!
nekem is van egy hasonlo az olronhoz  
nagyon szépen viszi a mach3 mind mpg  
http://img856.imageshack.us/img856/6577/hengstler1.jpg" border=0>

Miki2

A számított értékkel indítottam.
Aztán kis lépésekben (0.2 mm) szélestgettem.
Semmi nem változott.
Így utángondolva lehet, hogy a tárcsa szélességével kelett volna játszani.

x4rhew5r3

http://cgi.ebay.de/RENCO-MODULAR-ENCODER-OPTICAL-INCREMENTAL-/260297277041?pt=BI_Control_Systems_PLCs&hash=item3c9aed3e71" TARGET=_fnew>Kézikeréknek 100 cpr-es
Annak idején 5-öt rendeltem, azt írta 14$ a szállítás, de utólag kért még 30$-t, mert nem fért be a kis dobozba az 5db.
Ezért ha több darab kell, akkor érdemes hármasával rendelni:)

xfg6v697j

centronics aljzat lábtávolságaira lenne szükségem, mert a neten nem sikerúlt
rábukkannom.
A méréseim alapján kicsivel nagyobb mint 2 mm.

Rabb Ferenc

http://www.bimel.com.tr/urun/pdf/assmann/elkcomp/04-assmann-wsw-ec-centronics.pdf" TARGET=_fnew>2,16 mm. Kicsit lassan jön be az oldal, legyél türelmes

xfg6v697j

000000000

#8835 ment....

cx79vmdj5

Sziasztok!

Mi okozhatja, hogy a léptetőmotor egy bizonyos frekin rángat? Adott egy pwm elvű(fetes) vezérlő, amelyiket két különböző induktivitású motorral teszteltem. A nagyobb induktivitásúval jól működik, a kissebbel 160Hz-en rángat. A motoráram a katalógusadat.

s7manbs8

Mennyi az a kisebb induktivitás ? Gyári vezérlő, vagy valami kísérlet ?

cx79vmdj5

Még egy kérdés.
Épített már valaki sla7020, vagy sla7024, vagy sla7026, vagy sla7029-el vezérlőt? Ezek nem használhatók minden unipoláris motorhoz?