Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Feteknél 12V-15V jó, persze ezekből is van amelyiknek elég 3-4V-is, de egy átlagosnak ilyesmi értéke van.

xfg6v697j

kösz mindenkinek azt hiszem a lényeget megválaszoltátok  

a szikraköz milyen terhelésnek felel me PL. indukciós?
persze tudom hogy az indukciós az tekercs de mi a szikraköz ohmos?

svejk

[#confused]
Ne haragudj, innentől én leléptem :(

keri

A szikraköz az egyszerre sokféle.
Kapacitív, induktív, rövidzárlat, de leginkább kiszámíthatatlan zajgenerátor. Ezért ha szikra keltés a cél, akkor azt nem így szokták megoldani.

Pl. autók gyújtásrendszere ahol 10-40ezer Voltos szikrákat generálnak, úgy működik, hogy trafóra kapcsolnak rá hirtelen 2-300V-ot, egy tirisztorral, és a trafó feltranszformálja a megfelelő feszültségre ezt a rövid áram impulzust.
Persze lehet FET-el is csinálni, annak is megvan a maga előnye, de tirisztor az egyszerű.

Ha folyamatos szikrára van szükséged, akkor ezt gyorsan egymásután ismételve folyamatos szikrád lesz.

Ugye ahogy Svejk is mondta szükség van egy fojtásra a szikrák zárlati árama ellen, ez a trafó induktív terhelése, illetve, a szikra vezérlés idejére, le szokták kapcsolni a kondenzátor töltését, hogy ne terhelődjön túl.

Persze van sok más megoldás is, de neked ez a leg egyszerűbb és megbízhatóbb.

xfg6v697j

kösz a segítséget

keri

Nyugi Svejk, nem ismered a viccet?

Rendőr feleségével és fiával elmegy az állatkertbe.
Gyerek kérdezi az állatokat sorban, hogy ez miez, az miaz.
Rendőr meg mindig csak annyit mond hogy nemtudom, azt se tudom.
Megunja az asszony, rászól a fiára, hogy ne kérdezgesd már ennyit apádat.
Mire a rendőr: Had kérdezzen, úgy tanul a gyerek :)

Bencze András

Csúcs ez a tegnapi és a mai fórum.....

xfg6v697j

sziasztok

a miltkor valaki belinkelt egy microhegesztőt megtaláltam a kapcsolását

http://patents.ipophil.gov.ph/PatGazette/EG_RecordDetails.asp?PubCode=VOL%2010%20NO%2028&PubDate=8/28/2007&AppNo=000588&ID=3&Category=I&Header=PATENT%20APPLICATIONS%20PUBLISHED%20PURSUANT%20TO%20R.A.%208293%20SECTION%2044%3Cbr%3E(INTELLECTUAL%20PROPERTY%20CODE)&recid=I2005000588" TARGET=_fnew>hegesztőkapcsrajz

én azt gondoltam mikor megláttam,hogy ez kész életveszály, de mikor átgondoltam a működését rá kellett jönnöm,hogy teljesen leválasztja a hálózatot.
úgytűnik, hogy csak a fázist kell rákötni.

000000000

És ez mi a búbánatos istennyila ugyan??????

Mitől működik és mit csinál???????
És mitől választ el bármit is bármitől?
Egy kissé érthetetlen a működése, ami lehet, hogy nincs is neki.

s7manbs8

Ez valami olyan iszonyatos tekercs, hogy az 50Hz-es AC 230V -ra rövid zárat csinálva lekorlátozódik az áram amennyi pont kell olyan 50A-re mondjuk, de leválasztást én nem látok ez egy sima tekercsnek tűnik.

xfg6v697j

http://www.youtube.com/watch?v=gjPpQKkvjQU&NR=1 " TARGET=_fnew>microweld

működik.

a bemeneti diódán csak a pozitív félhullám megy át majd a tekercs fázistfordít 180-fokban így a pozitív félhullám már negatív az önindukció miatt viszon újra kiegészül teljeshullámmá , de ennek apozitív része már nemm az ami bejött a fázisrol. majd a kimeneti diódán kimegy a pozitív félhullám "ami az indukció során keletkezett"

én így dondolom

Csuhás

Nekem viszont csak egy soros dióda fojtó kombinációnak tűnik. Hálózati leválasztás nélkül, azaz életveszélyesen. Teljesen bizonytalan test visszavezetése, ráadásul a hegesztő áram átfolyik a hálózaton amit a kismegszakító valahol 16..30A környékén korlátoz. Talán 110V-os környezetben, ahol nincs életvédelmi előírás ott lehet ilyent használni.  

xfg6v697j

ra8nsmk6w

A potenciális életveszélyt szerintem nem lehet szabadalmaztatni.

Csuhás

Gondolod hogy nincsenek fegyver, robbanóanyag, rakéta szabadalmak?