Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Sz.József

Ok. Kipróbálom...
Arra van tipped, hogy a sor végén "E"-vel kezdődő kijelzés a hibára (ERROR) utalhat?
Ezt a kijelzést ki ill be lehet kapcsolni.

000000000

Bocs, én nem töltöttem le ezeket a progikat, és nem is szeretném kipróbálni őket. Van saját ilyen kifejlesztett progim már régóta.
Így aztán nem tudom, mit jelent pontosan az E jelzés. Talán valami text magyarázó fájl van a progihoz, amiből kiderülhet az alkotó szándéka.

Sz.József

Csak azért gondoltam error-ra, mert idegbeteg enkóder rángatásnál néha mutat 1-2-3 értéket egyébként mindig 0.
A tengely nullázásakor az is nullázódik...

xfg6v697j

kérésedre küldtem egy dll aktivátort nézd meg  
a tesztelése előtt ujra kellene indítani a gépet, hogy biztosan az a progi aktiválja

s7manbs8

Én most próbálok egy távcsőtükröt becsiszolni olyan +-60nm-es méretpontossággal, de nem könnyű hidd el, ami ugye 0.00006 mm . :)

Sz.József

Köszi.
Mielőtt kipróbálnám, a könyvtár vagy az exe elnevezésére van szükség?
A DRO4.0 exe-je "Dro40" a DRO4.1-é Dro41, eddig nem is meglepő :), de a DRO5.4 exe-je "sim" Dro.exe.
Amit küldtél, akkor csak a 4.0-hoz jó?

xfg6v697j

igen de mivel leirtad a többi nevét is így küldöm a többit is

xfg6v697j

elküldtem mindhez az indítót  
legalább is remélem mert a freemail szórakozott

000000000

Talán egy olyan figyelmeztető jelzés lehet akkor több fokozatban, hogy már túl nagy az elmozdulás sebessége. Én ezt pl. külön, opcionális HW modulban oldottam meg, ha felvillan ott egy LED, az arra utal, lassabban tekergessél, mert innentől hamarosan téveszthetek.:) Sajnos minden ilyen közvetlen printer portra kötött encoder jelfeldolgzásnál programból elérkezünk egy kritikus frekvenciához, amin felül már nem garantált a korrekt működés, erről írtam jó pár hozzászólással ezelőtt.
De szerencsére Neked csak 200 cpr-es az encodered, és óvatosan kézzel fogod mozgatni, így sokkal kisebb a problémád is a kritikus sebesség kapcsán. Egy biztos: azért érdemes kicsit "megnyaggatni" tesztelni ezeket a mérő progikat, mielőtt selejtet gyártsz majd éles esetben a gépen az esetleges tévesztések miatt.:)

000000000

„távcsőtükröt becsiszolni”

Igen. A csiszolás is forgácsolás. Eddig jó.
A „vasasok” is ismernek finomabb felületi megmunkálást.
Pl. hónolás, szuperfiniselés.
De ez már nem marás, esztergálás, vagy fúrás.
Lényegében a szekercével való faragás is forgácsolás, de azért nem keverném össze pl a CNC megmunkálással.

Sz.József

Megjöttek...Kössz
Megyek próbálni...
Már csak du leszek gépközelben...

Sz.József

Működnek a starter exe-k...[#eljen], gratula...
Írtam mail-t...

xfg6v697j

átküldtem a háromtengelyes alapváltozatot elég lenne egy enkóderrel tesztelni

Sz.József

Ez nem akar megszólalni...

xfg6v697j

mellé tetted a dll-t