Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Sz.József

xfg6v697j

ha mellette van a dll akkor csak startgomb és mennie kéne.

köszi

Sz.József

Persze, igen hisz a másik is így indult...
Más témában írtam mail-t...

xfg6v697j

a sebessége milyen?

válaszoltam a mailodra

Sz.József

Mint írtam nem indul...
Én csak arra utaltam, hogy természetesen ugyan úgy indítottam mint a másikat...

xfg6v697j

ok félreértettem

még nem tudom mi lehet a baja mert a lényegi részen nem változtattam csak megtöbbszöröztem hogy három tengelyt olvasson majd mégegyszer átnézem a kódot és jelentkezem

me3ua0a6

SOS:
Nincs valakinek feleslegben 1206-os 0R47ohm-ja?
Nem találok sehol, és ünnepek  előtt még jól jönne, de nagyon :(
8db-bal már ki vagyok segítve :(
Köszönöm!

Teaway

2 db 1 ohm egymás tetjén?

me3ua0a6

Eredetileg 0.22ohm kellene, de a teljesítmény miatt így is kettő kell, emiatt lett 0.47ohm :D

34jpagzua

Üdv Mindenkinek!
Nem CNC téma, de hátha tud valaki segíteni. LG flatron T710B monitor kábelének a bekötésére lenne szükségem. A régi kábel szakadt, és nem tudom kimérni, hogy melyik szín hova van kötve a csatlakozóban. Előre is köszönöm!

000000000

Rakjál bele négyet, 1R mindenhol van!

svejk

Jobb módszert én sem tudok, esetleg még egy-egy ponton keveset, de gyorsan irányt váltogatva mintegy "megrázni" az encodert.
Nézegetem hogy most már jó sok szálon próbálod a megoldásodat megkeresni.
Én mindenesetre a PC-s verziót kerülném.  
A laptopos még csak-csak, ha találsz egy kivénhedt P1-est ami másra már nem jó, de egy komplett PC-t csak ezért üzemeltetni....nem tudom nekem nem szimpatikus.

Viszont eszembe jutott egy ismerősöm aki szintén csinált már hasonló szerkezetet, ott egy komolyabb mikrovezérlő végezte az encoder feldolgozást és a nagy ötlet az volt hogy VGA kimenete volt, tehát a nagyméretű kijelző egy LCD vagy akár még CRT monitor is lehet.
Fel is veszem vele a kapcsolatot hogy áll most a project.

svejk

No, egyenlőre csak az Édesapjával tudtam beszélni, teljesen készen van a termék, rendelhető is akár csak a vezérlőegység, vagy akár komplett útmérőkkel.
Bővebbet később...
Visszatérve a kijelzőre, egy komolyabb méretű hétszegmenses kijelző ára 500 Ft felett van ebből általában kell 15-18 db három csatorna esetében.
Egy használt 15"-os LCD monitor ára pedig 5-7 ezer Ft és nem kell a dobozolással bajlódni.

Sz.József

Hétszegmenses 2db 3 digites=700Ft (14mm-es), ebből 3db már barátságosabb... (2100), 4510-4511 5-5 db =1000Ft... Amint látod ezt is elkezdtem számolgatni... :)
Annyi féle variáció és szempont van, hogy ebbe bele lehet zavarodni... :)
A laptopot csak akkor kell "üzemeltetni" ha éppen fusizol valamit , egyéként meg lehúzod róla az enkódert, a hónod alá csapod és adsz másik feladatot...
Egy szónak is 100 a vége rengeteg szempont van és ezt egyénileg kell kezelni...  
Egyenlőre a DOS-os tart lázba..., de még nagyon képlékeny:)

Teaway

Ha teljesítmény kell, akkor hogy lehet oda betervezni 1206-os méretet?
Én 2512-ot tettem volna be, az van 0R22-es értékben és 1W-os.