Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Ha netán valaki jár a manilai METRO-ban a héten, hozzon nekem egyet. Szombatig akciós, csak 65€ [#confused]

xfg6v697j

a két dióda nem egyidőben van nyitva

valaki leszimulálhatná áramkörtervezővel

Csuhás

Egy soros kisfrekvenciás áramkörben ha folyik áram akkor biza mindkét diódán át kell folynia.

keri

Nem kell ehez szimuláció. Simán Kirchof törvény alapján is (amit ugyen nem lehet meg..ni) egyszerre van nyitva a két dióda.

Rabb Ferenc

Már az előző (elég sok) hozzászólásod is komoly fejfájást okozott, de szerencsére volt itthon Algopyrin.  

Szerinted hogy is van az, hogy egy soros áramkörben "a két dióda nem egyidőben van nyitva" ???

Rabb Ferenc

Erre a "csodamasinára" inkább Kirchoff harmadik törvénye érvényes. Miszerint a villanyt ha megfogják: rááááááááz [#csodalk]

ra8nsmk6w

Nem gondolom, hogy nincsenek, viszont nem is árulják öket a Tescó-ban

xfg6v697j

kösz a hozzászólásokat
érdekelt mások véleménye a dologról.

hát most megkaptam!

keri

Múltkor a discoverin volt hogy fogtak pár teherautó akkut, és azzal hegesztettek, csak úgy simán bevonatos pálcával, direktben rákötve.
Gyönyörű, egyenletes ívet fogott, mint egy inverteres hegesztő.

Arra lennék kíváncsi, hogy ott, hogyan oldották meg az áramkorlátozást, mert egy olyan akku, akár 200A-ert is lead hirtelenjében, amitől 2 másodperc alatt izzik fel és fröccsen szét a 2-es pálca.

Meg ugye azért egy normális hegesztőn van vagy 40-50V üresjárásban, itt meg jobb esetben is csak 24.

A McGuyver filmeknél még rendben lenne egy ilyen, de néha a tudományos csatornákon is olyan marhaságokat tudnak bemutatni, vagy tényleg lehet akkuról hegeszteni direktben?

keri

Ezt sem kapod meg, mivel az Európai és Magyar szabványoknak közelítőleg sem felel meg.

A fejlődő világokban meg gondolom senkit nem érdekel, hogy az oszlop tetején lévő trafóállomást használják hegesztőtrafónak :)

xfg6v697j

hamarjában elolvastam a Kirchoff törvényeket a wikipedi-án elvégre mindíg tanul az ember valamit

természetesen én is tudtam , hogy ha nem nyitott mindkét vége az áramkörnek akkor nem tud áram filyni.
kissé elhamarkodott volt a 8108-as hozzászólásom.  

Rabb Ferenc

Sajna ez is fordítva van. Csak akkor tud áram folyni, ha zárt az áramkör.

yuagaci9g

Ez az OffRoad-osoknal bevett alkalmazas;  ket akku kell hozza...

http://www.youtube.com/watch?v=2TtwrqIDnxg&feature=related" TARGET=_fnew>Csak egy pelda.

http://image.4wheeloffroad.com/f/techarticles/trail/9023780+pinline_medium/131_0707_08_z+4x4_trail_fixes+battery.jpg" border=0>

xfg6v697j

én is úgy gondoltam.  
majdmég csiszolok a fogalmazásomon.

000000000

EMBER!
Egy trafó primerét és a szekunberét párhuzamosan kötöd, akkor szerinted mit csináltál?
Főleg, ha megspékeled 2 diófával is!
Egy akkora baromságot, amit még ember nem látott!
Szerinted ebből mi az ami működőképes?
Szerintem Te el vagy akadva a zseblámpa működésének a megértésénél!
Valahol írtad, hogy fázist fordít. Ki és hol? Mert én olyan eszközt nem látok ott. Amit abban a hozzászólásodban leírtál, azt ne reklámozd, mert kiröhögnek vele!

Inkább NE nyúlj villanyhoz!