Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Azonban a félreértések elkerülése végett hangsúlyozni kell, hogy ez nem arra való hogy az üresen és a full-ra leterhelt motor fordulatszámát tökéletesre szabályozza, hanem hogy ha egy X terhelésű motor terhelése megváltozik, akkor igyekszik a fordulatszámot stabilizálni.
Én anno egy egyszárnyas kapu fogasléccel való működtetésére használtam.
(egy északnyugati tájolású, prérire néző "teli" kapu volt kb. 5m2 felülettel, ezzel a megoldással a széljárástól függetleníteni lehetett a záródást)
Valahol meg van a panel mert pár év után egy 100W-os frekiváltó és egy aszinkron motor került a helyére a csendesebb üzem miatt.
Ha megtalálom esetleg megtesztelek vele valamilyen motort.

Arany János

Köszönöm a válaszokat!!!
Sajnos valószínűleg már megint félreérthető voltam!
Konkrétan az általam hibásan elkészített (elba...) eszközök kipróbálásakor keletkező hő, fény és hangjelenségektől szeretném megóvni a PC-t! Annál is inkább, mivel ezen olvasom a FÓRUM-ot is!!! Meg ijesztgettek "megszaladó" L7805-össel is.

000000000

galvánikus leválasztáasra gondolsz a pc és a vezérlöd közé?
Sir-Nyeteg kersd neki van kész ilyen megoldása és szerintem kétirányu vezérlést tudja is....!
[#wave]

Rabb Ferenc

Egy TDA1185-re vevő vagyok. Mail ment!

Arany János

Bár anyagilag jobban járnék ha megvenném, de ezt is magam szeretném összerakni.
Közben pedig nyavajogni, hogy már megint mibe fogtam bele!  :))

000000000

A léptető- és szervómotorok tápvezetéke árnyékolt kell legyen, vagy elég, ha a jelvezetékek (pl. enkóder) árnyékoltak? Elég impulzus jellegű és nagyáramú jelek vannak bennük, tippre sok mindent le tundak sugározni.

köszönöm, szia: Balázs

jv7pu3a5p

Ha nagyon messzire mennek vagy, ha párhuzamosan mennek jelvezetékekkel okozhatnak problémát. Én nem árnyékoltam.

nyiszi

Tudja e Valaki, hogy az infra vevőben lévő érzékelőket, több db-ot lehet e valahogyan párhozamosítani és hosszabb vezetékre tenni?
Vagy hogyan lehetne egy készüléket több helyiségből infrával távirányítani.

Köszi a segítséget.

Rabb Ferenc

Persze, hogy lehet. Általában három lábú jószágok +5V, GND és OUT. Rossz TV, videó, műholdvevő a beszerzési forrása. De jó az olcsó TSOP173? is. A frekvenciájának illik egyezni a távvezérlőével. Ez általában 31-36 kHz közötti. A kimeneteket diódával elválaszva megkínálsz egy tranzisztort, ami egy infra LED-et hajt meg a vezérlendő készülék orra előtt. Kb ennyi, na meg pár ellenállás és kondi...

Én éppen ma raktam össze egyet lomizott alkatrészekből. Műxik!

nyiszi

Köszi.
Írtam mailt.

lari

Olyan optokaput keresek, vagy beszerzési forrást, ami megfelelő lenne a mach3-hoz végállás vagy referencia érzékelőnek.
Lehetőleg olyat ami zárt csatlakozóval rendelkezik de ez nem feltétel...
Van esetleg valakinek ilyen, vagy beszerzési forrás?
Köszönöm!

000000000

Toroid trafót egyenirányítom, szűröm, ez mennyire emeli meg a feszültségét?

Erre van valami számítás?

Pl. 30V ból mennyi lesz?

Köszi!

lari

Az egyenirányított feszültséget szorozd 1.41-el

Kicsa

Egyenirányítás : szinuszos feszültség esetén beszorzod Gyök2-vel. Olyan 42 V körüli értékkel számolhatsz...

000000000

Köszönöm![#vigyor2]