Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Nyugi! Ne kapd fel a vizet. Gőzmozdonyt is lehet fából is készíteni. A kazán első (és egyben utolsó) begyújtásáig ott sem lesz semmi probléma...

Rabb Ferenc

Azért, mert néhányan nem ismerjük a működési elvét - még jó is lehet. Talán nem hegesztésre, - de valamire biztosan. Pl sörnyitónak.

000000000

[#csodalk][#csodalk][#wow1][#ejnye1]

ra8nsmk6w

Végtelenül sajnálom! Én raktam be az első linket ezzel kapcsolatban, hogy majd valaki aki már látot ilyet estleg el tudja magyarázni, hogy valójában mi történik. Ezzel szemben a müködését leírni senki nem tudja viszont kifejezetten el tudja mondani, hogy miért nem müködhet. Helyetted Cseve fóruntársunktól magam kérek elnézést.

000000000

Egy inverteres topicban olvastam róla, állítólag lehet aksival hegeszteni.

000000000

Ez egy kicsit durva megfogalmazás![#ejnye1]

xfg6v697j

köszönöm

én is a célból hoztam fel a témát, hogy talán megmagyarázható a működése.főleg hogy találtam kapcsolást ami úgy tűnt ehhez a géphez tartozuik.

svejk

Megnéztem már én is azt a videót :)
Valóban eléggé április 1.-jei tréfának tűnik.
1.04 és 1.14 körül a bemeneti fül szerintem a házra van hegesztve.
Az a belinkelt kapcsolás megint furmányos. Ha igaz az egész story akkor bizonyára nem szó-szoros értelmében az van benne.
Valamint azt sem tudjuk milyen rendszerű hálózatot használnak ott, és hogy egyáltalán mire csatlakozik a muki a falnál. egyáltalán "test kábel" látható a videón?
Tehát a linkek alapján nem is lehet semmilyen értékelést végezni.
Lehet a ferdeszemű arról mesél milyen jól átvágta a világot, és mennyit keresett vele :))

keri

Nem tudom mi van, mindenki ilyen ideges.
Az utakon is.
Furcsa mert én meg halálosan nyugodt vagyok és semmi nem tud most felhúzni.

keri

Kezdődik, ott, hogy hegeszteni minimum 50A kell.
Ennyit nem lehet sima hálózatból ellenállással, vagy fojtóval kiszedni.

Esetleg valami kapcsoló üzemű feszültségcsökkentéssel, és jó nagy kondival, de így két tekerccsel, nem tudom felfogni.

bicme92us

De ettől függetlenül vbodi-nak igaza van! #8127

bicme92us

Akkor térjünk vissza az elektronikához, hogy van ez?

keri

én is ezt mondtam

Csuhás

Gondolom azon a részen 110V-os a hálózat, ezért jóval nagyobb áramú biztosíték lehet a megszokott. Szóval elméletileg lehetne hegeszteni egy előtét fojtóval. Viszont érdemes megnézni a bemutató videókon a hegesztés minőségét, nos... minősíthetetlen.

keri

Na igen, mintha bevonat nélküli pálcával, védőgáz nélkül hegesztenék :D