Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Az hogy a drain hol van tök mindegy... a source a lényeg.  
Az IRxxx-ek általában 600V-ig jók....
Típusát a bemenő jel és konkrét alkalmazás szabja meg.  
Lehet nem is kell neked FET meghajtó IC?  
Ha elárulod mit is akarsz elkövetni, többet tudnánk segíteni.

s7manbs8

20A szer 400V az elég szép, 8kW ?

xfg6v697j

az elképzelésem az,hogy egy kondit tőltenék, de csak egy bizonyos feszültségszintig ami lényegesen alacsonyabb mint a táp, és ha esik a kondi feszültsége,akkor rátölt

hogy lehet képet felrakni saját vinyórol mert a képgomb url-t kér?

svejk

Gondolom egy fojtótekercsen keresztül...
Milyen gyakorisággal kell ezt a töltési ciklust megejteni?
(Egyébként a legbiztonságosabb és legkorrektebb a lebegő táp és az optocsatolós megoldás.
Egyedi darabnál nem okozhat gondot egy plusz kis trafó beépítése.)

xfg6v697j

nincs konkrét kapcsolásom csak az elképzelésmiszerint

egy elkó pozitívjára és a plusz táp közé tennék egy P fetet,és egy ellenállásos oaztót az osztó közepét rákötném a fet gate-jére. így amikor fogy a kakaó a kondiból kinyitna a fet, ha emelkedik a kondiba a fesz akkor pedig lezárna a gyakoriságot nem tudom a konditól és a terheléstől függ amit a kondira kötnék

svejk

Ej-ej...azért ez nem olyan egyszerű...
Te itt 20A-es fet-eket emlegetsz, ha ekkora áramok mennek akkor bizony itt csak A FET kapcsoló üzemű módja jöhet szóba, különben füstgenerátort építesz :(.

xfg6v697j

a kapcsoló üzem mit taka nagy vonalakban?

xfg6v697j

közben olvastam egy kicsit a kapcsolóüzemröl.

ha a kondit úgy terhelném meg PL hogy hangfrekvenciával szivogatnám akkor a fet is ilyen ütemben kapcsolgatna
ez kapcsolóüzemű lenne ???

s7manbs8

Milyen elektronikákat építettél már eddig ? Csak azért kérdezem, ha ilyen dolgokról nem nagyon hallottál, meg ne üssön a nagy feszültség, ha nem tudod, mi az a galvanikus leválasztás és egyebek.

xfg6v697j

sokáig betanított műszerész volta
da akkor még a bipoláris tranyó volt a csúcs

http://kepfeltoltes.hu/view/110106/kapcs_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

ilyesmit szeretnék összehozni

éppen azért mnem a talpponthoz tettem a fetet hogy ne legyen közvetlenül a kimeneten a 300V

s7manbs8

A képet látom, de mi lenne az ?

xfg6v697j

nincs neve
a lényege hogy egy kondit töltök a feten keresztül de a tápnak csak a töredékére pl 50V-ra az ellenállásosztó elvileg kikapcsolná a fetet ha elérné a kondi a kívánt fesz majd ha terhelem a kimenetet a fetkonyit mivel a kondoban esik a fesz és így tovább az eredeti gond az volt,hogy nem találtam p csatornás fetben 400V 20A -est és azt próbálom megtudni ,hogy ha n csatornást használnék milyen fetmeghajtó ic kellene  
a rajzot azért raktam ide, mert svejk kérdezte hogy mi kapcsolásban alkalmaznám az ic-t

s7manbs8

És hány ampert használna, meg  kondi mekkora lenne ? Mert ha nagy kondi és nem 0.0...A akkor ez a módszer nem jó, mert kipukkan a FET, rögtön, és még ha nem is pukkan rögtön, akkor meg melegszik nagyon, mert a feszültség a Drain-Source részén lesz mondjuk 250V az szorzódik az árammal, ami, ha 0.1A, akkor is már 25W folyamatosan.

xfg6v697j

ez a rajz csak az alapötlet szemléltetése nem konkrét kapcsolás. én is gondoltam arra ha üres kondival indul akkor a fet esetle/biztosan elszál-most csak annyit szerettem volnas megtudni, hogy milyen fetvezérlőt lehetne használni ha n-es fetet tennék bele már nézegettem az IR2011-et de csak kétszáz voltig jó. legalábbis nekem ógy tűnt