Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

me3ua0a6

Ez illik a panel méretéhez, és fél watt elegendő. a 4db 1ohm már drabális méret :( De sajnos ezzel lesz megoldva.

5bzs27u7

Boldog Ünnepet mindenkinek!

Ennek az alkatrésznek keresem a helyettesítő párját. Tud valaki valamit?
OCP-PCP116, ez egy fotoic, más néven optocsatoló.
Ami különleges benne az az, hogy van benne feszültség szabályzó kimenet.

35kpazcgr

MiniBee?
Tetszik a mini vezérlőd!

me3ua0a6

Köszi!
Mint látható, elég furán néz ki 4db 1ohmmal :D
Bár annyira nem is vészes :D

xfg6v697j

sziasztok

tudna valaki egy p csatornás power mosfet tipust ami legalább 400V 20A-t bír?
már órák óta turkálok a neten , de semmi eredmény.

köszi

svejk

Az nem lesz egyszerű, ha találsz is akkor sok lesz az ára.
Gyártástechnikai okokból 200 V fölött már gázos a P csatornás...

svejk

Nem véletlen volt muszáj kitalálniuk a gyártóknak a felső oldali N csatornás FET meghajtást...
Ráadásul jellemzően a p-seknek majd egy nagyságrenddel nagyobb az Rdson-juk.

gsbwxanch

Sziasztok,
Osszcillószkóp progit használ valaki, amelyiket hangkártyán keresztül lehet használni?
Mit lehet elvárni egy ilyentől?
Mekkora feszt lehet vele nézni...milyen kábel?Stb.
Ha valaki tud róla bővebben, kérem írja le.
Példa ként ezt találtam.
http://home-elektro.atw.hu/programok/programok.htm" TARGET=_fnew>Link
Előre is köszönöm!
J

000000000

Szerintem nem sokan. A mintavételezés frekvenciájának a mért jel kétszeresének kell lennie minimum. Ha jól rémlik akkor ezeknek 44 Khz a mintavételezési frekvenciája, vagyis max. 22 Khz-es jelet tudsz vele mérni. A jelalak pontosságáról meg jobb nem is beszélni. Indikálásra talán lehet használni, másra aligha. Akkor már célszerűbb egy rendes oszcilloszkóp kártyát használni (bár ez se az igazi, mivel a PC komoly zavarforrás), vagy csinálni egyet egy A/D átalakítóval.

gsbwxanch

"vagy csinálni egyet egy A/D átalakítóval. "
?
Ezt bővebben...

000000000

Kell nekem jártatni a számat. :D Szóval vannak A/D csipek amelyek gyakorlatilag minden lényegeset megcsinálnak. Illetve emlékszem hogy tizenakárhány évvel ezelőtt voltak. Lehet hogy ma már komplett egycsipes szkópok is vannak, ahogy elnézem a fejlődést. Pl. itt a fijjug szoktak játszani mikrovezérlőkkel (AVR) , némelyiknek analóg bemenete is van. Nem tudom mekkora a felbontása (frekifüggő), érdeklődjél náluk biztos többet tudnak. Részemről csak egy ötlet.

xfg6v697j

kösz a választ  
mi a véleményed két fet sorbakötéséröl

svejk

Csak mazoistáknak :)
Egyszer láttam élőben ilyet egy 21"-os ྛ-ös gyártású a maga korában hyper-super monitor sormeghajtójában.  
Borzalmas volt javítani őket :(

Olyan alkalmazás nincs is ahova ne lehetne N-FET-et berakni...

svejk

De az is 3 db N csatornás volt...

xfg6v697j

milyen meghajtó ic-t javasolsz egy darab n csatornás fet meghajtására ha a drain-ja 300V-ra van kötve