Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

én vagy 15 éve csináltam, lcd-st már nem emlékszek,hogy az a 7106 vagy a 7107 -e de talán tudok valamit segíteni

VighLajos

A 7106 az LCD, a 7107 a LED meghajtós. Mi a kérdés azon kívűl, hogy épített-e valaki ilyet?
Üdv:
Lajos

xfg6v697j

kár, mert az lcd-shez van kimart nyákom

m8j2y7u9n

Ahogy az ic adatlapját megnéztem és értelmezni tudtam, elméletileg szerintem jó lehet az a nyák mindkét ic típushoz.

m8j2y7u9n

A kapcsolási rajzokon még valamennyire el tudok evickélni, de nyák rajzot már nem tudok csinálni.

Amiben a segítség kéne az pont a nyák rajzolással kapcsolatos. Egy dupla kijelzős műszert szeretnék készíteni ami feszültséget és áramot mér egyszerre.

xfg6v697j

megpróbálom előkeresni a leirást ami alapján készítettem.
úgy emlékszem az ezermesterben van, és minkét ic-re kitér.

m8j2y7u9n

Köszönöm a segítséget. Már kicsit macerás, hogy a műszeremmel csak 1 mérést tudok végezni egy időben. Illetve hogy dolgozgatnom kell a  lakatfogót és a mérőcsúcsot.

4um5b65d

Nincs értelme tökölnöd vele, elektronikai üzletekben kész egységet is vehetsz, fillérekért.
http://www.hestore.hu/cat_255.html" TARGET=_fnew>Pl: ITT

m8j2y7u9n

Gondoltam rá én is, hogy vegyek ilyet. De olcsóbban jövök ki ha megveszem az alkatrészeket és összerakom, illetve csak az ic-t és a kijelzőt vettem meg, a többi volt nekem itthon különböző panelekből bontva.

xfg6v697j

ez klaSSZ ÍGY TÉNYLEG NINCS ÉRTELME ÉPÍTENI.

xfg6v697j

ja  
ledes ezermester 1987/2/10
lcdés ezermester 1987/3/26

m8j2y7u9n

Esetleg nyák terv is volna hozzá?

VighLajos

Hol marad az építés sikerélménye?
:-)

xfg6v697j

ha szeretnéd megépíteni elkűldöm neked a nyákot levélben talán fel tudod használni

VighLajos

Ha találok hozzá IC-t, akkor küldök.
Üdv:
Lajos