Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Sz.József

Igen- igen, csak nem kell ilyen csicsás... :)
#7916-ban van az egyszerű...

000000000

Ok., 1 kHz alatt majdcsak nem lesz akkor gondod, bármelyik progit is választod, hiszen ilyen kis orsó menetmelkedés mellett nehéz kézzel "száguldozni".
Bár ki tudja...Jó nagy méretű, csicsás karakterekből csak ezerszer is 1 másodperc alatt kiírni 5-8 értelmes, kiszámított feldolgozott végeredmény karaktert a monitorra az már feladat lehet, és akkor még ott van esetleg a másik 2 tengely is, ha 3 encodert is fogad a progi.

De a lényeg a lényeg: A probléma megoldódott, simán menni fog ez Neked.

s7manbs8

"ezerszer is 1 másodperc alatt kiírni 5-8 értelmes, kiszámított feldolgozott végeredmény karaktert a monitorra"

Neked aztán gyors lehet a szemed, nem elég zt 25-ször, hogy éppen ne villogjon ? :):)

000000000

lényeg van egy eletronika amit nem lehet modositani mert pices és lezárt a kod!
enek az eletronika bemenetén van egy encoder ami A/B csatorna alapján számol 90 fázis eltolásban!
és hogy ki lehesen helyetesiteni az tekerös encoder igy marad a button le/fel verzios 40xx megoldás amivel ezt most per pilanat megtudnám valahogy oldani de ez a kédés!

000000000

Vicces..:)), ha egyáltalán nekem írtál, mert mostanában Te is hanyagolod a válasz gombot.

s7manbs8

Én úgy emlékszem megnyomtam, lehet a fórummotor a tettes. :)

ra8nsmk6w

Tibor! ha már itt vagy irhatnál néhány szót az AC léptető motorokról, általánosságban. Akár a topicodban is. Köszönöm!

svejk

Talán nem olyan bonyolult egy ilyet megtervezni, de kérdés pl. hogy kell e a frekvenciát is változtatni, vagy csak egy fix sebességgel menjen le és fel?
Ha lesz időm és ihletem akkor éjszaka megpróbálok neked kreálni egyet.  
De inkább gyere el hozzám és adok egy kölcsön encodert :)

000000000

Nem tudom, mit értesz ezalatt, picit pontosítanád a kérdésedet?

ra8nsmk6w

VRDM 368\50 LWC. ez egy létező tipus itt a kezemben. Annak idején én ac szervónak vettem, de nem az.

000000000

Hogy ne kelljen keresgetni, leírásod, adatlapod nincs róla? Linkelhetnél egyet, utána okosabbak leszünk.

000000000

A WRDM...széria ha jól emlékszem Berger Lahr gyártó, és gyakran 5 fázisúak...

000000000

szia!
per pilanat csak az a megodás kell egy gombnyomás egy impulzus nem kell pergés az az egy gombnyomásra több inpulzist adnia ki A/B  csatornán a kettö jelnél 90 fokos fázis eltolás lene a lényeg!
köszi a fáradságot!

000000000

jöhet proteus megoldásba is az ötleted![#worship]