Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

A tiedből loptam egy részt a diódás vagy kapcsolatot, bár azt én is kitaláltam előtte, meg azokkal a 4510 4511 kapukkal berajzoltam de még van híja az összekötéseknek, meg azon filóztam, hogy olyan kis elemi kockákat kellene csinálni, amiben egy számjegy van, bővíthető, meg az IC-k is rajta vannak, persze csak elmélkedés szinten. Egy ilyen 74164-es valamit régebben megterveztem már pl, számjegy kijelzőhöz, ami prociból tolja bitenként ki az adatot, de az más tészta, mert ez meg proc nélküli.

000000000

Hozzáértők!
A 2G-621 optónak melyik vége a bemenet?

Sz.József

Sz.József

Már úgy értettem, ezzel nem azonos felépítésű?

000000000

Köszönöm! Ez az. Én, nem találtam meg.

Sz.József

Megtudná nekem valaki mondani, hogy egy PC táp (250W) ha a 110V-os állásba lett bedugva és kiszállt belőle a lélek,  
nagy durranás formájába,
érdemes-e vele javítás szinten foglalkozni, vagy  k u k a...
Vagy szerencsésebb újat venni?

35kpazcgr

Valószínűleg a bemenetén levő 2 db pár száz mikrós 200 V-os elkó durrant el, és persze a biztosíték is elhalálozott.
230 V-os állásban ez a két kondi sorba van kötve, és kb. 160 V jut rá egyenként.
110 V-os állásban viszont egyutas egyenirányításban töltődnek külön-külön (ekkor is kb. 160 V-ra, ez ugye a 110 V csúcsfeszültsége.)
Namost, ha 110-es állásban 230 V-ra kötöd, akkor a kondik olyan 320 V körülire akarnánának töltődni, de mivel a max. üzemi feszültségük csak 200 V, ezért illendően elhaláloznak.
Itt, ezen a képen tanulmányozhatsz egy hasonló  kapcsolást.
Javaslom, hogy a kondikat, és az előttük levő alkatarészeket (diódák, biztosíték) ellenőrizd.
http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/f1/f1d7f45485b8d756ec285c47ce8c70ab.gif" border=0>

Sz.József

Köszi a rajzot és az infókat.
Arra milyen esély van, hogy az elektronika többi része esetleg kapott olyan fesz impulzust amit nem élt túl. Tranyó, IC, dióda. ilyenekre gondolok.
Ha ez miatt a bemenetnél mélyebbre is kell kutakodni akkor inkább "iktatom" a kukába. :)

Jozs

Szaisztok!

Nekem is lenne egy PC tápos kérdésem, hamár.
Egy régebbi PII -es gépbe vettem egy újabb alaplapot. Az új alaplapon van egy plusz táp csatlakozó, asszem a processzor külön tápellátásához. Ez egy 4 tűs csatlakozó, de a tűk nem sorjában vannak mint pl. a vincseszter bemenetén, hanem négyzet elrendezésben. Namost ilyen csatija nincs a gép tápjának sajnos. Kérdésem, hogy meg lehet ezt úgy oldani, hogy szerzek egy ilyen 4 pólusú csatlakozót, és egy meglévő "soros 4 pólusú" csatit átalakítok ? Vagy ez nem ilyen egyszerű ? Koszi!

Jozs

s7manbs8

Az azt hiszem 12 V-ot kap a 4 tűs, megoldható, ha csinálsz egy olyan csatlakozót, a tápból kijövő vezetékekből, vagy azokat meg hosszabbítva, vannak ilyen elosztó csatlakozók is.

35kpazcgr

Nagy valószínűséggel csak a biztosíték és a diódák durrantak el.
De azért ellenőrizd le zárlatra a kondikat, és a Q1, Q2 tranyókat is. Esetleg a készenléti részben a Q12-t.

Sz.József

drehás

Sziasztok!
Tudna Valaki egy Danfoss VLT 2040 frekiváltó magyar nyelvű leirását a részemre elküldeni?
Most vettem és sajnos nem tudom mit kell beállitanom,ill mit kell csatlakoztatni a motoronkívül hogy működjön.
Köszönöm.[#worship][#worship]

svejk

Leslie!
Te a múltkor komolyan gondoltad hogy használható lenne egy olyan peremkerekes értékbevitelű primitív DRO?
Hasonló mint amit Sz.Józsefnek kreáltunk.