Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Sz.József

Ok. Ha fent van, légyszi egy visszajelzést, addig nem keresgélem...

Sz.József

Lekéstem a kéréssel... Megyek...

svejk

Lassú vagy :)
A kezelésében nem nagyon tudok segíteni, én is csak keservesen kínlódok vele, mint minden sszoftverrel, de biztos sokan jól ismerik közülünk.

svejk

Annyit még megnéztem a félig kész projectek közt nekem is csak 4029-el van készen számláló, tehát 1:1-ben én sem tudnám hirtelen kiprószálni, de most időm sincs vele foglalkozni :(

Sz.József

Kössz.
Mehet neki az "F8"...
Most megpróbálom kitalálni a játékszabályokat... aztán próba...

svejk

Elképzelhető hogy annyi a különbség a 4029 és 4511 közt hogy az előbbinél nincs RESET láb hanem ott a BIN/DEC átkapcsoló van???

svejk

Estig fent hagyom, hátha kell még valakinek...

svejk

Ha behívod a DSN fájlt akkor alul a "lejátszás" gombra kattintasz és már megy is a szimuláció.
A  step, dir és reset gombokat bal egérgommbal tudod működtetni, ha pedig a gomb mellett/felett levő kis piros kockára kattintasz akkor "bent" marad a nyomógomb.

svejk

Most le kell lépnem...:(

000000000

Jó reggelt! Ráraktam két led-et a 2-es és 3-as lábra, elindítottam a teszt programot de semmi... A ledek meg se mukkantak. Én már lassan ott tartok, hogy szerintem rossz az lpt port a gépemen.

000000000

Közben beugrott hogy itt csücsül mellettem a párhuzamos portról működő nyomtatóm ami kifogástalanul működik. Tehát a port mégse lehet rossz.

may47wb

Alaplapi az lpt port?  
Megy az "X, Y, Z" számláló ha nyomkodod a nyilakat?
Configuráltad az E stopot?

000000000

Alaplapi. Számol szépen ha nyilakkal mozgatom. Estop-ot nem nagyon konfiguráltam. Input signal-nál 1-es porton 10-es lábra van beállítva.

may47wb

Tehát az X tengelyed be van állítva step pin 2, dir pin 3. Nyilakkal ide-oda mozgatod a tengelyt, látod hogy megy a számláló fel és le de a LPT 3-as lábán nem mérsz feszültséget? Egyik irányba 0, másik irányba kb5V?  

Ha ezt végignézted és nem jó, telepítsd újra a mach-et. A regeditből is törölj minden mach-es dolgot újraindít. Telepítés után is újra kell indítani a pc-t. És utána ne használd a nyomtatót, el is távolíthatod lehet az okozza a galibát.

000000000

Nos emberek, azt kell hogy mondjam, működik :) Vagy 10 percig ujjongtam mire sikerült lenyugodnom :D De hála nektek sikerült megcsinálni, ezért szeretnék egy óriási köszönetet mondani nektek! KÖSZI! Át bootoltam XP alá, felraktam a Mach3-at, feltűnt, hogy nem hagyta egyből hogy le reseteljem, kiírta hogy hardveresen kell vagy mit, úgyhogy földre húztam a tizes lábat, és elhallgatott. Aztán két led-et raktam a 2-es és 3-as lábra, beraktam egy programot, elindítotam és szépen villogtak a ledek :P Örök hála!