Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

szia!
leirásod alapjén olyan mind ha a mach3 nem látná a lpt bus azonositot az az lehet a windowsba a port#1 nem a 0x378 probáld meg beirni a port#1  a 0x278 de ez le elenörizheted a winfosban mi is a valos bus azonositó!
http://cnctar.hobbycnc.hu/mambablack2009/vegyes/LPT.jpg" border=0>
vagy érdemes még szétnézni alaplapi bios lpt iperó beálitásoknál milyen modban is van beálitva EPP modban legyen!
Vagy más nem használhasa véletlenül ez a portot a winfos alat tudomásod szerint?
De ahogy elnézem az átlátszó ablakokbol ez vista vagy win7 lehet felesd el mach3 alá az ilyen opredszereket csak xp használj!

000000000

vagy a configba kiveszed az estop az active pipát és nem kell kötözgetni pin 10 lábat!

000000000

Hali! Megnéztem régebben és tényleg az volt ami mach-3 ban. Ez jó ötlet mondjuk, hogy kikapcsoljam az estopot.

may47wb

Először nem xp-re volt telepítve?

000000000

ja még lemarat ha az active pipákat kivezed az estop ablakban ird átt mident 0 ra néha vissza kapcslja a mach3 nem tudom miért pedig le "apply" zom a beálitást!
igy tuti ki lesz kapcsolva az estop ha kisérletezni kell a mach3!

000000000

Nem először win 7-re tettem fel. De szerintem ment volna ott is csak a telepítés végén valami drivert is fel akart tenni én pedig kipipáltam azt hittem nem kell. XP alatt bent hagytam és most megy. Lehet az a baja Win7 alatt. Újra kéne rakni ott is. Amúgy mambablack, nekem is feltűnt hogy visszateszi a kis huncut :)

000000000

igen az kis driver ép az a lényeg io.sys ami a port meghajtáshoz kell a mach3 nak!:)
ne hagyál ki semit telepitéskor és nincs gond!

000000000

ezt ismered elég jol használhato monitorozára az lpt álapotaira!
http://www.geekhideout.com/parmon.shtml" TARGET=_fnew>>>>>>>>parmon<<<<<<<<

000000000

Bizony :) Nagy hiba volt, most már belátom... Most, hogy már jön a gépből jel rádugtam a vezérlőt, de még mindig nem, megy, de szerintem nem fogok vele bíbelődni, inkább építek egy bipoláris vezérlőt. Most összeraktam egy kis áramkört a pic-el ami step meg dir jeleket fogad és aszerint forgat egy motort, és remekűl működik! Kézi irányításnál is szépen lehet forgatni meg programmal is csinálja a dolgát. Innen már csak egy lépés egy 3 tengelyes, bipoláris vezérlő összerakása. :)

000000000

ha mindenféleképen ragaszkodsz a pices step/dir akor nézd meg ezt itt http://www.fromorbit.com/projects/picstep/" TARGET=_fnew>picstep
lényeg akár milyen vezérlöt is épitesz áram figyelés legyen benne mindenféleképen! [#vigyor0]

000000000

Nha igen, pont ez az én nagy gondom, mert feszültséget még tudok mérni pic-el, az AD konverterrel, de áramot hogyan lehet figyeltetni?

000000000

Kis értékű ellenálláson méred az eső feszültséget.

000000000

shönt valoszinüleg tudod hogy müködik!?
a fogyasztoval (motor) sorbakötö eredö pl 0.1ohm 5w
elenáláson tudsz feszültséget mérni terhelésfügöen a motoron esö áram egyenesen arányos feszültség változás  eredményez az eredö elenáláson!
nem jo neked egy kész H2 vezérlö ami müködik is?
lehet egy pár sikertelen projekt után már a kölcségvetésed is öszevetve ott lesz a kész és müködö vezérlö szintjén árban![#vigyor2]

000000000

Hm.. Hogy erre nem gondoltam. :D Pedig logikus.

000000000

Nem hiszem, hogy 60000 Ft-ot elvernék egy vezérlőre :D