Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Igazad van , csak a kérdésedre figyeltem de nem olvastam az adott problémát .
[#confused]

svejk

Ebben az esetben kellene a felhúzó ellenállás az érzékelő tápfeszére. A kimenet terhelhetőségének határán belül minél kisebb, nehogy kevesebb áramot tudjon szolgáltatni mint a 7805 saját fogyasztása.

De azt hiszem már teljesen belebonyolódunk, legtisztább lenne egy pár kísérletet végezni.
Lehet minden tekintetben korrekt illesztést is mindenféle védelemmel építeni, de az már alkatrész igényesebb.
Én mindenesetre az optos leválasztást preferálom, minden alkalommal használok optos leválasztást a PC védelmében, és a földhurkok elkerülése miatt.

u2ayp7esz

Hali!
Én az Nc-drive nevű progit és annak hardverét használom. Itt az LPT 13,14,15 lábak használatosak a ref.kapcsolónak és +5V van rajtuk. Ezt 18-25 test lábakra kötve kapcsol és ide szeretném az indukciósat valahogyan bekötni.
Én is optos leválasztást szeretnék csak a kivitelezésben vagyok elakadva.
Kösz a hozászolásokat

svejk

Szuper, akkor csináld ahogy írtam a #6809-ben.

svejk

Egy baj van csak, mégpedig hogy a 14-es láb az kimenet :(
Bemenetek Standard Paralel Port (SPP) esetén a:
10, 11, 12, 13, 15-ös lábak.

Bidirectionálnál lehet az adatbitek lábait(2-9) is bemenetként konfigurálni.

u2ayp7esz

Szia svejk!
Müxik a dolog, az induktiv és az opto közé 6kohm ellenállás kell, az opto és az LPT közé 1kohm és kész. Felhúzó ellenállás nélkül is müxik de azzal is, én pozitívra húztam fel egy 2.4kohm-sal.
Mindenkinek kösz a segítséget remélem más is hasznát veszi.
Üdv. Dani  

43pbwjg8s

Segítség béna vagyokban lenne egy elektronikai problémám a gépemmel.
Megköszönnám ha megnéznétek!
Köszönöm!

kozo

s7manbs8

Hát az hallod elég tetű lassú, pontosabban csiga lassú egy optó.  
:)

kozo

Igen vicces darab , olyan korú mint a nagyobbik fiam.[#nevetes1]

kozo

Át kéne kötni... vagy kicserélni

s7manbs8

Sok használat után amúgy is gyengül, így még lassabb a felfutása, még lassabb is, mint újkorában, még ha ugyanazt a tipust is tennéd bele, talán az is javítana valamicskét.

kozo

Most keresgélek valami fürge optot helyette aminek nincs több lába mint 4. Ezen az átkötésen is komolyan gondolkodom . Nincs valami ötleted mi férne be helyette?

s7manbs8

Ilyen 4 lábúakból is van pár tipus, ami kicsit gyorsabb, TLP... fajtákban azt hiszem, meg kell nézni valamelyik bolt opto alkatrésazeitnek adatlapját, abban esetleg taálsz olyat, ami gyorsabb, azt hiszem valami TLP181 vagy 121, igy fejből meg nem mondom, talán olyan lábkiosztású és ettől gyorsabb.

kozo