Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

SquirrelTech

Ilyesminek gondoltam a tesztváltozatot:  

http://cnctar.hobbycnc.hu/SquirrelTech/USBLPT.jpg" border=0>

SquirrelTech

Egyre kevesebb a helyem, úgyhogy mindenképp szeretném hogy laptopról menjen.

000000000

Ezt írja pirossal:

Certain equipment categories are excluded from  
correct emulation!

Time critical equipment, like direct stepper motor controls (above 100 Hz or so)  

Néhány eszözkategória kizárt a megfelelö müködésböl:
Idökritikus eszközök, mint például a közvetlen léptetömotor meghajtás (kb100hz vagy felette)

000000000

Én a Gecko G100-ast akarom majd használni (egyenlöre csak raktárárú) abban van USB és Ethernet, de viszont nem idökritikus, mivel maga állítja elö és idözíti a Step/Dir jeleket...

svejk

Más...

Akciós a HQVideóban a HCPL3120, 525 Ft+fa

svejk

Bizony-bizony...
De szerintem a legújabbal lenne érdemes próbálkozni.
A Cypress-ek is olyan 1000-1500 körül szoktak lenni

svejk

Ment a sínről az infó.

x4rhew5r3

Ha HQ, akkor nekem az http://www.hqelektronik.hu/info/hu/stk392-010.html" TARGET=_fnew>STK392-010 3-CH CONVENGENCIE CONTR.   piszkálja a csőrömet. Egyetlen ATxmegával komplett 3 tengelyes vezérlőt lehetne csinálni. 60-80W-os motorokat el is vinne simán.

svejk

Hmm... a 15 kHz még oké, de a 38 V 5 A elég karcsú.
És ahogy ismerem az STK IC-ket ?:(

x4rhew5r3

Könnyen haláloznak?
A +/-30V sok mindenhez elég.
Persze csak gondolatban... De ha 3 tengely megvan egy huszasból, hát nem tudom...

x4rhew5r3

Ja csak 30V, mert félhíd. Bocs. Elfelejtve...

svejk

Leírom mert egyrészt nem értem, másrészt jól megszívtam...
Egy régi komplett ISEL-es vezérlőt kellett átalakítani hogy használható legyen a Mach3-al.
Eredetileg DOS-os progi volt és soros porton kommunikált a vezérlővel.
A végfokok szerencsére step-dir esek voltak.
Az átalakítást úgy kellett megcsinálni hogy bármikor visszaállítható legyen az eredeti állapot.
1. szívás: Gyakorlatilag ki kellett rajzolni az egész doboz kábelezését mi hova megy, aztán megtaláltam a NET-en a kártyák bekötését :(

Precíz akartam lenni, az egész LPT-t leválasztottam galvanikusan optókkal.
Eddig sosem használtam a PC +5 V-ját, mindig megelégedtem az az aktív H szinttel sosem volt gondom vele.
Most USB-ről loptam +5V-ot és a kimeneteket aktív L-re állítottam, gondoltam ez így a stabilabb.
Itthon egy PCI-os LPT porttal tökéletesen ment.
A gép mellé egy HP-Compaq gép került és ott meg se nyikkantak a motorok.
Az egész kóceráj vissza, nézem szkópon, és érdekes módon a 8 adatbit kimenet csak 3,3V-os logika míg a többi kiment 5V-os és a bemenetek is normál 5V szintűek.
Persze így szegény optoim a lezárt kimete esetén is nyitva maradtak az 5-3,3=1,7 V hatására.
Az ECP-EPP-SPP állítgatás a BIOS-ban nem javított a helyzeten.
Végül a nevezett lábak optoi kaptak egy 3,3V-os stabilt, így már jól működött.

Ti is találkoztatok már ilyen vegyes kimeneti feszültségű LPT porttal?
Miért csinálták ezt vajon így?  

s7manbs8

A szalagban levő SMD alkatrészek fedő nylon csíkját hogy szoktátok lehúzni, illetve megkezdeni, azon filózok, hogy valami penge lenne talán a legjobb módszer, vagy zsákvarrótű ?

me3ua0a6

Körömmel alányúlok. Semmi extra. Esetleg csipesz. De tű is lehet...
Gyárilag a full tekercsen van egy szalag, öntapadós, azzal zárják le. Ha megfelelő szögben húzod, akkor leszedi a szalagot. Lehet hogy celluxxal is így működne.

s7manbs8

Az a lényeg, hogy ilyen kis ételes alkatrész egy rakással, 10-20 darabok,mindet kikörmölni ... Elmegy a kedvem. :)

Á, ötletem támadt. Kombinált fogóval össze roppantom kicsit a végét a széleit befogva persze, így hátha jobban be tudok a csipesszel alá nyúlni.