Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

SquirrelTech

Melyikhez szeretnél nyákot gyártatni? Mert több különböző maggal kialakított változat is van. Én az egyik AtMega alapút (1.5 vagy 1.6-os vátlozat) akarom megcsinálni, de egyoldalas panelra. Nem kell, hogy beférjen a DSUB házba.  
Amúgy nekem is az tűnt fel, hogy egészen szimpatikus LPT emulációt tud, 2k/XP driverrel. De az nagyon kérdéses, hogy az időzítésekkel miként bánik. Némi esély tényleg van rá, hogy alkalmas legyen Mach3-hoz.

svejk

Az utolsó 1.7-re gondolt a barátom...
Vagy van valami előnye az előtte levőknek?
Ilyen méretű nyák ára nem vészes még ha nem is kérem az általánosan kért 10-12 minimáldarabot sem.

svejk

Az FT-k biztos nem jók a MACH-hez, hiszen azok vannak a gyári átalakítókban.

svejk

Egyébként a srácnak is léptetőmotorvezérlésre és hasonló dolgokra kell a távcsövek kezeléséhez.

000000000

Mihez akarod használni? Mach-hoz? Ha igen, felejtsd el.
A Mach-ban hogy állítasz be USB portot? Vagy fordítva akarod (LPT->USB)? Annak meg nincs értelme!

000000000

Mach-hoz nem is kellene beálitani usb-t mert ez a kütyü virtuálisan hoz létre IO tartományt és ezt már kezelheti.

SquirrelTech

Számomra csupán annyi, hogy Atmega8 van egy maréknyi a fiókomban, az 1.7-es Cypress prociját viszont nem is tudom hol lehet beszerezni. Hátránya az 1.6-nak, hogy "low-speed" verzió.

SquirrelTech

LPT-ként jelenik meg az eszközkezelőben!

http://cnctar.hobbycnc.hu/SquirrelTech/DevMgr.jpg" border=0>

svejk

lásd: #6749
Én el tudom képzelni hogy működik, gondolom nem hobbyból csinálta a srác.
Írja hogy milyen szoftokkal tesztelte, amik köztudottan szintén nem mennek a kereskedelemben kaphatókkal, pl. Ponyprog.

x4rhew5r3

Ha csináltatsz nyákot, plusszold meg 5-tel légy szíves.

000000000

De azt is írja, hogy idökritikus dolgokhoz nem alkalmas...

svejk

Azt nem olvastam :(
Pedig az EEPROM irás is időkritikus...
Akkor valaki jó angolos elolvashatná hogy érdemes-e vele foglalkozni.

svejk

Azt olvastam hogy ha van PCMCI akkor inkább azt használjuk, még ha drága is, mert megbízhatóbb.

SquirrelTech

No de a PCMCIA sín merőben más. Az majdnem egyenértékű azzal, mint amikor PCI slotba helyezel párhuzamos kártyát. Csak sajna már a PCMCIA csatolókat is ugyanúgy felejtik le az újabb laptopokról, akárcsak a soros és párhuzamos portokat.  
Ezért keresek én is alternatívákat. Van USB-m + ExpressCard foglalatom és ez minden a gépen.

me3ua0a6

Ezzel szembesültem én is. Erre sajna egyetlen igazi, stabil megoldás van: külön gép kell a mach3-nak. 10-20ezerért már kapni komplett konfigokat. Főleg, hogy mach3-at érdemes szűz gépre rakni, és nem telepíteni mellé semmit se, viszont cserébe a vírus, és net sem rombol benne. Én is kutatom a megoldásokat, de ez a legegyszerűbb, leggyorsabb...