Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

normáli oprendszer kell hozzá!

4mjnxdwuu

Hali,
Pont a héten játszottam- szoptam egy 5 csatornással....
Vigyázz melyik eladótól veszed, akitől én vettem nem elérhető telefonon, emilre sem igazán reagál. minimum a max szállítási időre számíthatsz, semmit nem kaptam hozzá, ( leírást bekötést stb... csak egy printer kábelt) amit a neten találtam infót az sem volt igaz, ( kapcsolók táblázata )Ja és javítani is kellett.  
Ha azt veszem, hogy lehet csak én szívtam meg... akkor egész jó. Bár ma derült ki, hogy a max 15 kHz-bemenő jel csak 9 kHz körül van... Még meg kell néznem, hogy miért.

besirkyjh

Szia  

Lehet használni persze hogy lehet .A kérdés az hogy kitudod-e használni?  
Szükséged van-e a 4 csatornára , milyen léptetöid vannak , milyen menetemelkedésü az orsod ami az asztalt mozgatja .A 6560AHQ kicsit nyügös bár lehet belöle jo vezérlöt is csinálni ( lásd H2 ) .Szeritem Neked elég lenne egy L297-L298-al épitett vezérlö is (max 400lépés/kör ) ez egy M10 szárnál még joval 0.01mm alatti elméleti pontosságot tud és olcsobb is mint a 6560 .
Meg vannak már a léptetöid?

besirkyjh

Szia  

Elég sokat foglalkoztam mostanában a 6560-al ezt a kb 9Khz-et furcsállom , nem láttam még közelröl ilyen Vaterás nyákot de megnézném szivesen .Valoszinü a bemenetek illyesztésénél lessz a bibi ,de ha igy kell rádolgozni akkor nemérimeg megvásárolni Én is inkább kifelylesztettem magamnak egy verziot mint ismeretlent vegyek .

svejk

A képről ítélve az opto résznél kezdeném a frekihatár korlátjának bevizsgálását. Milyen optok vannak benne?  

4mjnxdwuu

Mind a ketten betaláltatok, én is ott fogom kezdeni, az opto típust majd beírom....  
Nálam is megfordult pár vezérlő, és volt pár saját. Ezt azért választottam ,mert olcsó, és kb azt tudta ( volna) amire most szükségem lett volna.
 Gyors és egyszerű megoldás lett volna. ( nem sok időm van...) De ezt most megszívtam...

svejk

Nem tudom mi a bizonytalanság nálad, de általában a notiknál mind 3,3V-os logika.
Nem is volt még gondom ezzel de most újítani akartam, azzal hogy az ajánlásokat követtem.
maradok én csak a gyakorlatban jól bevált pozitív logika és precíz, gyors, érzékeny optok mellet.
Eddig 3 típus már bizonyított nálam a gyakorlatban:
H11L1
6N137
HCPL2300 (A2300)

sanyi84

Sziasztok! Nos nem tudom érdemes-e de van az SMC nevű szervó vezérlő, nem hazudok de eredeti terv szerint kb 4000 forintból kijön nyákkal együtt. Mi lenne ha.. ha a fórum felkarolná és egy sokkal jobb vezérlőt építene? Alap megvan, nagyon buta szegény de talán lehetne ezen segíteni. A lényeg egy nyílt terv. Tudom sokak üzletét ez rontaná, nos aki el tudja a nyákot készíteni és van elektronikai ismerete (forrasztás és hibakeresés) csak az építené meg. Nincs semmi üzlet benne, nyílt tervként. Maximum felhasználható cserealapként. Tudom aki 4 évet vezérlőt fejleszt annak ez érvágás, de aki nem ért minimális szinten az elektronikához annak még mindig olcsóbb megvenni a készet. Úgy gondolom érett lenne erre a fórum. Persze ez csapat nélkül elképzelhetetlen.

sanyi84

Kiegészíteném azzal hogy a nyák elfogadhatú szintű  legyártására felkészülés a nullától bőven egy "gyári" DC szervó vezérlő ára felett van! Tehát aki évek óta gyárt nyákot annak éri meg ezt is elkészíteni. Persze ezen kívül is sok sok dolog kell hogy elkészítse az ember.

svejk

Én ismerem, ez volt az első ablaktörlőservos gépemen. A korlátain belül jól működik, de aki ért a programzáshoz az tudja hogy újat írni könnyebb mint ennek az eredeti szofverét kibővíteni.
Pl. egy QDSP chip 4000 Ft és lényegesen többet tud.

sanyi84

Felvetettem mint ötletet, nem tudom megpróbálom ezzel és a motorjaimmal. Pici 25 W os szervók, az hogy mit bír majd a valóságban nem tudom. Egyenlőre gondolkodok, qdsp-t én is nézegettem, nem rossz. Egyedül kapcsolási rajz nincs amiből kiindulhatnék.

43pbwjg8s

Csak infó:
Elvileg közvetlenül is lerendelheted ezeket a vezérlőket az Alibaba-n. 3-5-6 tengelyesek is vannak belőle és két áramhatárral. A nagyobbik a 3A max os.
A szállítási költség viszont hol ilyen hol olyan.... Van hogy nagyon durva, van hogy megehető.

000000000

Hogy hivatalosan forgalmazhasd le kell vámoltatni (a szállítási költséget is) + ÁFÁ-t kell fizetni az egészért és csak utána jöhet a hasznod is! Valamint az EU területén CE minősítéssel is rendelkeznie kéne.
Kétlem, hogy ezek mind megvannak a "forgalmazónak"...

000000000

QDSP kapcsolási rajz:
http://www.quantumservo.com/PCB/Elvi.pdf" TARGET=_fnew>kapcs rajz.
Monitor: http://www.quantumservo.com/PCB/RS232.pdf" TARGET=_fnew>QDSP Monitor Sentinelhez
Persze ez mind a weblapján elérhető...

43pbwjg8s

Teljesen igazad van....
De megnyugtatásképpen: István: Én nem váltok léptecs oldalon a Tieidről. AZokat tudom hogy mennek és megbízhatóak.
Igy nincs kérdésem feleslegesen és nincsenek kétségeim. [#eljen][#worship]