Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

sanyi84

Itt egy leírás: http://skory.gylcomp.hu/alkatreszteszt/alkatreszteszt.html" TARGET=_fnew>alkatrészvizsgálat . Persze ez egyszerű házi módszer.

gsbwxanch

ybm4ifb

Ha igen mit kell látnom a lábak között? .....................Te mít szeretnél???

Vagy mérned...

gsbwxanch

Hár attól függ milyen lábak között...mérni? :-)

Különben köszi a segédletet..jó az alkatrész...más a gond.

[#awink]

s7manbs8

Nem tudja véletlen valaki, hogy mi lehet az oka a következő hibának ?

SIM300DZ modemnél SMS-t küldenék a következő képpen:

AT+CMGF=1
OK

AT+CMGS="36308451538"
>hello Ctrl+Z

+CMS ERROR 515

Egyújabbgépépítő

Próbáld a telefonszám elé beszúrni + -t

jv7pu3a5p

AT+CMGS="+36308451538",145
próbáld így, lehet hiányolja a 145 számot is nem csak a + jelet, ahogy István már írta. Ez mondja meg neki, hogy nemzetközi a számformátum.

s7manbs8

Köszönöm az ötleteket, kezdem is a próbát máris. Ha működik, ezzel indítom a CNC-t, vagy valami ökörséget.

s7manbs8

Na halljátok beindult, meg is ijedtem, mondom ki küld már sms-t, aztán látom, hogy én küldtem magamnak. Azt nem tudom, hogy a + jeltől, vagy a 145-től, de mindketten kaptok egy piros pontot, mindjárt azt is kiderítem. :)

s7manbs8

A + jel kellett az elejére, a 145 nélkül is jó úgy. Ennyivel is okosodtunk.

Bicska

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy valamelyikőtök reparálta-e már a laptop akkuját? Van benne valami nagy varázslat? Van egy msi windem és a komoly ~4 cellás aksi hozzá kb 23000... a laptop meg nem és 50et se..
A másik dolog, hogy múlt héten még full kapacitással üzemelt, tegnap meg elkezdtett villogni, hogy "meghalt". És sztem szoftveresen le is tiltja...[#confused][#shakehead] Előre is köszi az ötleteket!

s7manbs8

Arra vigyázzál, hogy ki ne gyulladjon, ha túlmeríted meg ilyenek. !

000000000

Sziasztok!
Nemrég volt szó a fordulatszámtartó áramkörökről, de sajnos nem találtam meg a kapcsolásokat. Nem tud valaki küldeni egy kapcsooást? A faladat az lennne hogy egy szervó motort kellene meghajtani úgy hogy a fordulatszámát minnél pontosabban tudja tartani. A visszacsatolást egy encodereel szeretném megvalósítani ( az encoder típusát még nem tudom , olyan 50-100-as felbontásúra gondoltam.
A motor 30V-os ekkor 1400-as a fordulata és kb 10A-t vesz fell maximális terhelésen. A forgásirányváltással nem kell foglalkozni, azt egyszerűen csak egy relével fogom megoldani, csak anyi a lényeg hogy a fordulatszámot alacsony fordulaton is pontasan tudja tartani.
Köszönöm
Krajnyák Dániel

43pbwjg8s

Folytatás az ARTCAM és Relief marás topicból, vakegér válaszára:

Szia!

A mostani helyzet:

Ha a PC teljesen le van húzva (és ki is van kapcsolva, tehát abszolute el van választva a rendszertől) a cuccról, akkor is kialakul a hurok.

Tényleg egy trafó van, egy EPSON FX1080-as trafója. Az hogy ez csaplt vagy külön tekercselt, sajnos nem tudom eldönteni.

Gyakorlatilag most a vezérlőn belül nincs védőföld.  
A trafóra sincs felvezetve!
A trafóról lejön a két táp és külön-külön egyenirányítás és szűrés van. Igy megy fel a vezérlőre külön-külön a motor és a digi táp.
István előírása szerint történt így, mivel a GND közösítést Ő a vezérlőn oldotta meg.

Ami hiba lehet:
A vezérlő, a trafó, és az egyenrányító elektronika mind egy egy külön nyákra van felhelyezve (szigetelve a rajta elhelezkedő egségektől, a nyák az árnyékolást szolgálná valamelyest).
Mindegyikhez a motor (hűűű nem emléxem most) vagy a motortáp GND-je van felvezetve csillagpontosan. Tehát külön-külön mindegyikhez egy vezeték indul a tápáramkör (digi vagy motor?) GND jéről.

Lehet ezt meg kellene szüntetni, és a védőföldet vinni fel az árnyékoló nyákokra?
Esetleg egyáltalában ne legyen?

Azzal, hogy István a vezérlőn közösíti a GND-t (nem a vésőföldet!) azzal azért behatárolt egy pár dolgot.

43pbwjg8s

Bocs! Egy dolog:
Hostya említette, hogy ismeri a környékünket, és a garázsokan arrafelé, nem mindig volt rendesen bevezetve.
Ezt ellenőriztem, és a bejövő vezetékek között szerepel a védőföld és be is van kötve a konnektorokba!