Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

köszönöm, akkor jó hogy nem vettem meg a zsibin....
Ebből nem csinálnék nagy bóóóótot a Vaterán.
:))

keri

Nem kínai izzót kéne venni.
Tungsrammal soha nem volt bajom.
Persze könnyen beszélek, itt van két sarokra a Tungsram gyár :D

keri

Fűtőszálnak is használható.

4um5b65d

Ja, csak én azon gondolkodom, hogy nagyobb mennyiségben eladható e.
1-2 méteres eladásokkal nem foglalkoznék.
Mondjuk nem volt drága. Egy kb 1 Kg-os tekercs egy 1000-es lett volna.

Szalai György

FeCrAlCo kantál 1100°C-ig kemenceépítésre is használható.
0,1-esből esetleg több szál párhuzamosan összesodorva?

s7manbs8

Akkor szaladok a legközelebbi tungsram gyárba, míg be nem zárják.

4um5b65d

Vegyél 100W-osat, ha akarsz, mert annak meg leállnak a gyártásával végleg...

Bicska

Addig örüljünk amíg van, nemsokára történelem lesz csak..:(

s7manbs8

Szerintem ezek az izzógyárak csinálták a glob felmelegedést a csúnya rossz pazarló izzóikkal, amik inkább izzottak, meg melegítettek, mint fényt adtak.

keri

Ja helyette megveheted a kínai kompakt fénycsövet, ami annyit sem bír mint egy jobb izzó, ronda a fénye, és higany is van benne.

Vagy megveheted egy jó izzó árának többszöröséért a márkás fénycsövet, aminek lenne is értelme.

Esetleg a LED-ek még jók lesznek, de azok még nincsenek elterjedve, szóval kicsit elsiették ezt a zúnióban.

43pbwjg8s

Egy ezresért én is elvittem volna egy kilót ha vettél volna.
Kellett volna már párszor.

bicme92us

Bocs, hogy ide írom.  
AN2136SC integrált áramkört keresek. Tud e valaki segíteni a beszerzésben?

s7manbs8

De azért a rolls roysot is másolgatják, most olvastam egy hírekben.

besirkyjh

Szia  

Ma meglepödtem kicsit :Mégpedig azon hogy ezeknek a leddes 230V-ra köthetö 2 - 3000ft-os izzok mennyire gyengék a pár W-os power leddekhez képest amiknek az ára csak töredéke és az élettartamuk is szenzácios .Power leddek már vannak 70 - 80ft/W ért ( igaz a snasz és hütés nélküli ) de van .
[#fejvakaras]

keri

Jó hát pl. én tudok csinálni magamnak de azt azért nem nevezném elterjedtnek. Egy korrekt LED-es lámpa 220-ra pedig vagyonokba kerül még.