Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

x4rhew5r3

C-ben vagy ASM-ben nyomod neki?

svejk

Oké, köszi.
Még egyet árulj el, hogy néz ki a központi kezelő?
Valami humánus, vagy csak Te tudod a lakásban kapcsolgatni a villanyt? :))))
Vagy a fel-le kapcsolás hagyományosan történik, a központból csak a setup-olás történik?
De azért gondolom ha már lehet fényerőt szabályozni akkor azt jó lenne az adott helységből.

jv7pu3a5p

Ugyanabban a környezetben mint Te. CVAVR.  
:)
Tudom, hogy úgy rövidebb lenne, de nem veszi be a gyomrom ezt az ASM-et. Annak idején mikor kezdtem a mikrokontrollerezést 8051 időszakban, akkor ASMben nyomtam. Meg annak szimpi is volt a szintaktikája.  
De ez... [#gun]

jv7pu3a5p

Hát vannak gondok. Asszony nehezebben kezeli a rendszert. Ezért próbáltam mindent autómatizálni, így nem kell semmihez nyúlni, magától kapcsolnak a villanyok meg a konnektorokban is önműködően lesz áram. :)
Amúgy van minden helyiségben kapcsoló, azzal lehet kapcsolni. Meg érintőképernyős LCD amin lehet még vezérelgetni.

jv7pu3a5p

NA ha kivi vagy így néznek ki:
Touch LCD:
http://www.gsmvezerles.hu/CNC/LCD_touch1.jpg" border=0>
LED vezérlő:
http://www.gsmvezerles.hu/CNC/LED_driver.jpg" border=0>
http://www.gsmvezerles.hu/CNC/LED_driver_dobozban.jpg" border=0>

jv7pu3a5p

És gondolom mondanom sem kell, hogy a CNCnek nagy szerepe van ezen dolgok kinézetében. :)
http://www.gsmvezerles.hu/CNC/LCD_keret.jpg" border=0>

s7manbs8

A keringető szivattyú elindításához adott segítséget köszönöm mindenkinek, megpróbálom megemészteni, aztán megkísérelni az elindítását. Ha nem akar menni, akkor meg szólok még az asztalos, kőműves és festő szomszédoknak is, hátha együttes erővel jobban megy. [#circling][#circling]

x4rhew5r3

Nem sokat lehet hozni a méreten, elég optimális a kód. Az "if"-eket érdemes megnézni asm listán, nem mindig ismeri fel, hogy bit vizsgálattal is meg lehet oldani. Ha ilyen van, akkor kicsit máshogyan megfogalmazva a feltételt, általában rátalál a helyes megoldásra.

svejk

Mit akarsz, egész kulturált!!
Már megszoktam hogy a hozzáértőknél csak egy kazal madzagot látok:)

s7manbs8

Szerintem úgy érdemes, hogy a lehető leggyorsabban menjen a munka és az adott feladatot legalább teljesítse.[#wave]

jv7pu3a5p

Előszőr mindig a saját kódon próbálok egyszerűsíteni, változók hossza, felesleges sorok stb.
Kis matekkal lehet mindig csökkenteni. Most sok helyen ahol kell a hely meg a sebesség, de kéne a lebegőpontos formátum, egész számokat használok, egy kis mattekkal megspékelve és máris lehet spórolni.
De az biztos, hogy elég jól optimalizál a fordító.

jv7pu3a5p

Igyekszem, nem csak a saját szórakoztatásomra készülnek...  
A kazal madzag megvolt 1-2 éve. Akkor nem mutogattam. :)))

4um5b65d

Mondjon már valaki légyszi egy alkalmazási lehetőséget 0,1-es kanthal huzalra.

keri

huzalpoti, teljesítmény ellenállás, sönthuzal műszerbe

s7manbs8

Nem tudom észrevettétek e, hogy a mostani izzólámpák iszonyú rossz minőségűek. Nem a wolfram szál szakad el bennük, hanem valami pont hegesztés engedi el a bevezető szálnál, lehet attól még a kantál huzal is jobb lenne, amit ezekbe raknak. Nálam újabban alig bírják pár hétig, már kezdem unni. Csak át kéne térni valami led világításra lehet.