Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Lehet manapság még egy tehén megvétele sem olyan gazdaságtalan, és azt etetve ZÖLD fűvel, ami ugye napenergiából van, egy generátort hajtatni vele.

279nwbpsa

Feltéve,ha még lesznek lovak,mert az nem biztos. :( Mostanában egyre kevesebbet látok ilyen fogatokat.Led-es világítással érdekes látvány lenne.

s7manbs8

Ez az,hogy mi még valamelyest értünk a számoláshoz, akkor képzeld el az átlag embert, akinek azt adnak el, amit nem szégyellnek.

Egyújabbgépépítő

Azért melegvízre lehet olcsóbb megoldással is próbálkozni.
http://cnctar.hobbycnc.hu/egyujabbgepepito/TALI_ERDELY/BOTOS_kiallitas/Picture%20031.jpg" border=0>

jv7pu3a5p

Megmondom őszintén arra azért nem számoltam, hogy 14-15V alá megy a feszültség. Azzal számoltam, hogy csökken majd a teljesítmény, a grafikon szerint 75°C nál 3.92A helyett 3A körül lesz, 15V körül. Hát a puding próbája az evés. Ezért is vettem egyet, próbára, mert a rendszerem szoftverét fel kell készítsem napelemre is, hamár a HW beleterveztem. Meg lassacskán divat is lesz.
Az lesz a ciki ha nincs a tetőn... :)

Egyújabbgépépítő

Kisseb szolártöltők csak a töltés végén mennek át pwm-be. A töltés elején a cella áramgenerátoros jellegét használják ki.

svejk

Érdekes, egy ismősöm tetőjén van 6 db úgy 1,2x2 m-es saját maga csinálta, nem vákumcsöves.
Természetesen padlófűtés van, ha nincs folymatosan napokig tök borult idő akkor be sem kapcsol a gáz. kb 100 m2-es új építésű lakás.

svejk

Ezt Papp Jenő csinálta erdélyben, ugye?

bmejdz9nu

Hűha ez valami "űrkorszaki" vízmelegítő? Szervó vagy léptető motorokkal fordul a nap irányába? :) Jól megy?

Egyújabbgépépítő

Ezeket jenő építette. Antenna forgató toló motor hajtja.

Egyújabbgépépítő

Elnézést Jenő, a sok locsoló bor.

bmejdz9nu

Én kicsiben ezt játszom a téli kerttel... Elég hatásosan megy...
Ha van napsütés akkor elhúzom a hő szigetelt ajtót(2cm fa - 5cm hab - 2 cm fa 2,8 x2 ,5 m)... ha nincs bezárom...
Ha van napsütés... akkor a legnagyobb fagyban is nagyon sok meleget "termel"...  
Nyáron persze iszonyat meleg... de ekkor szellőztet ... azaz az oldal ablakokat kinyitjuk...

Szóval ha az ember akarná azaz tudná és pénzt nem sajnálná (ha lenne)... lehetne egész jól átgondolt házakat építeni...  
De ez azért nem egyszerű... addig marad az import orosz gáz :) ... egyre többért :)... bármennyi is lehet még... sajnos.

jv7pu3a5p

Télen??? Vagy átmeneti időszakban?

000000000

Ezt énis megerösitem a melegviz elö álitásra legjobb a vákumcsöves kolektor az év egész idöszakában lehet rá számitani!
Én csak jot tudok rola mondani ilyen csücsül a tetömön meleg viz elöálitásra!

svejk

Nap(fény) követő, vagy óramű?
Én az óraművet biztonságosabbnak tartom.