Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Elég ha kivárod a globális felmelegedést, nem kell majd fűteni. [#circling][#circling]

bmejdz9nu

Gázárakon már csak a globális felmelegedés segít :) De a víz és villany számla mitől fog csökkenni? :)  
Kutat már fúrtunk...de víz nem lett :) Most ledek-kel a villany számla a felére esik és persze kidobom a villany tűzhelyt :)
Egyébként a napokban olvastam egy cikket, hogy villany-al olcsóbb a medencefűtés :) Hőszivattyúval... hihetetlennek tartom a dolgot...

000000000

Arizonában többe kerül a hűtés, mint a fűtés!

bmejdz9nu

http://shop.ebay.de/i.html?_nkw=pool%20heizung%20W%C3%A4rmepumpe&LH_SiteWideCondition=New13180&_fln=1&_sc=1&_sop=15&_ssov=1&_stpos=&_trksid=p3286.c0.m282&gbr=1" TARGET=_fnew>ilyenekkel... Hihetetlen... Olyan mint a klíma csak fordítva működik... 5X hatásfok... 1KW = 5KW ... és lehetne vezérelt olcsó árammal...

http://www.schwimmbadtechnik-fkb.de/catalog/images/categories/710.jpg" border=0>

bmejdz9nu

http://www.naplopo.hu/megterules.html" TARGET=_fnew>Ez is egy érdekes számolás és megközelítés... gáz helyett...

bmejdz9nu

Te mint villany szerelő... Elképzelhetőnek tartod ezeket a (levegő-levegő rendszerű) hőszivattyús csodákat?

s7manbs8

Nem hihetetlen az, csak a körülményektől is függ a hatásfokuk eléggé, a helyszíntől is függ megéri e, olyan , mint a szél is, van ahol sose fúj.

s7manbs8

Én arra lennék kíváncsi, hogy a világűrben az űrhajót mivel fűtik illetve hogy szigetelik, ott sincs valami meleg, főleg ha épp az árnyékos oldalon megy, vagy a Hold mögött.

Szalai György

000000000

A sima klíma is megy fordítva asszem 15 fokig. Állítólag elég jó hatásfokkal. Persze a gyártó állítja... Azért kíváncsi lennék miként számolják a hatásfokot. Csak nem feltalálták az örökmozgót? :D

bmejdz9nu

Ez nem Geotermikus (nincs földmunka stb.)... Levegő-Levegő... megveszed és bekötöd és kész... 1Kw-ból 5Kw lesz :)

bmejdz9nu

Hát igen... ez pont ez az elv...
 állítólag akár 8 fokig is... de ez akkor egy csoda? Főleg vezérelt olcsóbb villany-al? Mert egy medence egy hőtároló is egyben :)
De érdekes... hogy olyat nem gyártanak... azaz még nem láttam külföldön sem... pedig logikus lenne... Feltaláltam a spanyol viaszt :)?

Pl. van egy szálloda ahol sok azaz van egy nagy légkondi... de a kültéri egység ventilátorai nem a szabadba a nyomatják a meleget hanem pl. vízhűtésesek... azaz mindjárt fűtik a medencét...
Pl. Floridában... épp kell a légkondi... de a medencét gázzal fűtötték... jött a folyékony gázzal a tartálykocsi... láttam... meg a medencefűtő kazánt is...

s7manbs8

Ha belegondolsz, hogy mennyi energia kell egy köbméter a napon jól felmelegedett samott téglát begurítani a hideg szobába, hogy az felmelegítse, nem sok. Hő szállítás néha jobban megéri, mint más módszer.

s7manbs8

Régen az ősember ezt úgy oldotta, hogy nem a meleget vitte magához, hanem odament, ahol melegebb volt, pl. a barlangba.

s7manbs8

Nem biztos, ha a beépített rézcső ára pl. megemelkedik 10 év múlva 5-szörösére ?