Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Nekem van(volt?) egy amit a a képcsőre kellett tapasztani tapadókoronggal. A három szín összetételét adta meg, sajnos nem tudtam használni mert nem volt hozzá semmi manuál.

jv7pu3a5p

Szerintem így bonyolult. Ezért is maradtam a nyákos verziónál. Aztán ha netén kevés lenne még mindig ki lehet úgy alakítani a nyákot hogy cncvel csinálni lehessen hozzá egy kis alu "zászlót" amit rácsavaroz vagy ragaszt az ember a réz fóliára, és máris elvezeti a hőt.
A LED reflektort eleve CNCvel megmunkált alu házba tervezem. Hűtés megoldva :)

bmejdz9nu

A szobánkénti légkondi csak "motel" kategóriákra jellemző... a "komolyabb" szállodák központi légkondisak...

bmejdz9nu

Na egy ilyen jó lenne :)

bmejdz9nu

A "hőelvitel" azaz 60 fok alatt tartás kulcsfontosságú... de ezzel gondolom egyetértünk... Fontos a jó (hő) tervezés...

jv7pu3a5p

Hamár "zöldenergia" a téma
Vettem egy Kyocera 70W napelemet. Jelenleg ez látja el az intelligens rendszeremet.  
Észrevételek:
Szikrázó napsütésben 70W++, kicsivel több is.  
Ha kicsit átszűrődik a nap a felhőkön, mint Pest környékén tegnap, akkor 22W körül volt.
Mai nap napot nem is látni, eső esik: 10-12W.
Csak érdekesség képpen megosztottam veletek az infókat. Tehát ha azt akarjuk hogy felhős időben is legyen néhány száz Wat, akkor bizony kell jócskán felpakolni a tetőre belőle. Viszont akkor meg napsütéses időben annyi energiánk lenne, hogy a szomszédnak is adhatunk, hogy tudjon heggeszteni. :))
A Kyocera napelemeknek elég jó, 16% a hatásfokuk.

000000000

Mennyibe kerül egy ilyen napelem?

jv7pu3a5p

Ebben teljesen egyetértünk.
Csak akkor indult a sorozatgyártás mikor, lementek a tesztek. És átment a vizsgán a nyákos verzió.
Ja és még a "kéz" teszten is átment. (1 óra működés után is marokra lehet fogni) :))

jv7pu3a5p

SOSnál olcsóbbat nem találtam (beleszámítva a kedvezményemet is)
http://www.soselectronic.hu/?searchstring=kyocera&str=378" TARGET=_fnew>KLIKK IDE

bmejdz9nu

Nekem egy 50W-os van... 250 Euro volt kb. 5 éve... manapság mennyi egy ilyen?

bmejdz9nu

Én rendeltem egy 10W-os (1x10w-es modul bent) 220V-os LED-es reflektort az Ebay-on... (van 20W-os változat is)

svejk

3 garnitúra volt...
Kettőnek nem a saját érzékelője volt meg, kalibrálni kellett volna.
Az egy kalibráltat meg talán eladtam, de az is lehet hogy csak elvitte a  fickó és nem fizetett még érte.
Majd felhívom hogy hogy is állunk :)
Valami komoly márka volt, legalább is a fototechnikában jól csengő név.

bmejdz9nu

http://cgi.ebay.com/New-100w-solar-panel-module-monocrystalline-UK_W0QQitemZ260580757870QQcmdZViewItemQQptZUK_Gadgets?hash=item3cabd2d16e" TARGET=_fnew>72.000 Ft egy 100W-os szállítással + vám + Áfa... (gyorspostával... pár nap...) = 90-95.000Ft...

bmejdz9nu

http://cgi.ebay.co.uk/100W-Solar-Panel_W0QQitemZ230448084290QQcmdZViewItemQQptZUK_Gadgets?hash=item35a7c6b542" TARGET=_fnew>Angliából egy 100-as csak 80.000Ft... szállítással...

Persze ezekből több fajta van... nem azonos minőség... melyik a jó? Poly... Mono...

bmejdz9nu