Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Rámférne!
Egy része (a "szerszámok") megvannak, de a többi tényleg rámférne. :)

Köszönöm!

43pbwjg8s

Csak azt tudnám, miért akartok mindenképpen megtanítani az elektronikára! :)

4um5b65d

Erre csak két magyarázat lehet:

1 - Mindenki meglátta benned a tehetséget és nem akarják, hogy ez elvesszen.
2 - A falra másznak már a sok kérdésedtől és gondolják ha megtanulod akkor nem kérdezel.

[#crazya][#crazya][#crazya][#hehe]

SquirrelTech

Mert ha arra kérnénk, hogy fogd a pákádat, tedd egy dobozkába aztán vidd ki a kertbe és ásd el jó mélyre... Akkor holnap ilyenkorra úgyis ki lenne ásva onnét, anélkül ugyanis ugyanúgy nem tudsz létezni, mint ahogy egyetlen CNC-vel hobby módon foglalatoskodó egyén sem. ;) A dolgoknak pedig talán az ismeretek bővítésével a legjobb elejét venni. ;)

43pbwjg8s

Érzésem szerit a 2. a nyerő. :)
De ez nem baj!
Vagy megszoktok, vagy csináltok végre egy KisKZ bogarászik és mellébeszél topicot. :)

Tudjátok az az érdekes, hogy soha nem az jön vissza, hogy hagyd már! Majd inkább megcsinálom csak halgass már el!

Pedig ki tudja! Lehet ez a célom, hogy valaki elkészítse rendesen azt amire szükségem van én meg csak üljek karba tett készzel? [#buck][#eplus2]

0gbwyh99

Szia Tamás!
Hol vagy Te elveszve ? Rég "láttalak" itt !

s5f8tmfv3

Tamásnál van a pont! Ezt a dolgot nem kerülheted ki, sok helyen szükséged lesz rá.
Eddig milyen szerszámokkal vértezted fel Magad?

SquirrelTech

Szia István!
Sok dolgon ügyködöm mostanában egyszerre, ezért aztán semmi sem halad, de azért próbálkozom elmélyülten. :) Lehetőség szerint aktiválom magam itt is...

4um5b65d

Na most ha félretesszük a viccet akkor azt kell mondjam amit már pár hónapja is kifejtettem, hogy jó érzéked van az ilyen dolgokhoz , ami meg nem megy kapásból azt a hihetetlen lelkesedéseddel bőségesen kipótlod. Én mindenféle kockázat nélkül ki merem jelenteni, hogy az első válasz vonatkozik rád. Most is azt mondom , hogy érdemes lenne tovább foglalkoznod a dologgal mert van mit keresned az elektronika területén. [#eljen][#taps]

4um5b65d

Meg a másik, hogy amennyire segítőkész vagy mindenkivel szemben ezt észre is veszik a fórumtársak és amennyire látom szívesen is segítenek ügyes bajos dolgaidban.

43pbwjg8s

Laslie!
Most kivételesen azt mondom, hogy ezt köszönöm mert jókor jött! Szép karácsonyi ajándék volt Tőled/Tőletek!
Na de megyek molyoni!
A karácsonyi ajándék második része ma az, hogy nyugodtan leülhetek és molyolhatok. :)

s7manbs8

Hiába, csak fejlődik a világ, nekem annak idején csak a csipesz volt meg a készletből. Szerinted így lehetett V-ot mérni ? A mai fiataloknak könnyebb a dolguk. [#circling][#circling]

s5f8tmfv3

Ja, annak idején ha kellett egy 12V-os relé akkor a meglévő 48V-ost kézzel tekertem át. Ma egy komoly multimétert bárki megvehet, régebben egy Univo elérhetetlen álom volt csak. Volt egy műanyag dobozba épített Led-soros "feszmérőm", azzal saccoltam az értéket.

besirkyjh

Sokszor hiányzik az a jo kis UNIVO most is .[#eljen]

Rabb Ferenc

Ezek a mai fiatalok! Mindent szoftverből akarnak megoldani. Már nem is ismerik a két legfontosabb alapműszert: a szikroszkópot és a nyaloszkópot. Szerintem már Kirchoff harmadik törvényét sem tisztelik...