Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

De ez az én találmányom !! Lehet ebből lesz lottó ötös helyett pénz. [#email]

4um5b65d

De mi ez , rajz eszköz ? Vagy egyszerűen az egér utódja ? A levegőben mozgatod ?

s7manbs8

Na csak ki ne találd hogy működne ! Igen lehet levegőben is menne a dolog.

De mennyi pénz most egy digit tábla vagy ilyesmi ? Lehet már filléres dolog ?

me3ua0a6

Nekem volt egy olyan ötletem egyszer, hogy a sima egeret egy pic-re kötni, és egyből mozgatható lenne vele a cnc... Mint egy "dzsolysztikk". Bal egérgomb meg a fúrás. Pl nyákfúráshoz isteni lenne... De mondta egy programozó srác, hogy tudna olyan programot írni, ami "lályvban/live-ban" vezérelné a cnc-t, miközben te a képernyőre rajzolsz, mint egy paint pl. így 1.-t elvetettem... Meggondolandó, de nem sok értelmét látom egyiknek sem...

me3ua0a6

5-8ezerért már kaphatsz...

43pbwjg8s

NA csak hogy Te is ugy érezd magad mint én, amikor kiderül, hgy a világmegváltó ötleteit már régen megvalósították, vagy éppen megvalósítják. :) [#vigyor1]

http://www.vatera.hu/digitalis_toll_pc_note_taker_159148443.html" TARGET=_fnew>PC note maker

s7manbs8

Ha van egy kamera, ami mutatja a fúrandót és rámutatsz egérrel, meyliket fúrja ?

4um5b65d

10 alatt már kapsz táblát.  
Én is vettem anno egyet és igazából pont ezért kérdeztem rá a levegőben rajzolásra.
Ezeket a táblákat nagyon jól be lehet lőni, hogy milyen mozdulatodra mit csináljon. Érzékeli ha közelíted a tollat a táblához, ekkor már mozog a kurzor a képernyőn, aztán beállíthatod úgy is, hogy amikor lerakod a tollat akkor kezdjen el például vonalat húzni, vagy esetleg úgy is működhet, hogy a levegőben van még a toll, de az oldalán nyomod a gombot aztán akkor húzza a vonalat. Mindezek tetejébe még a lehelyezett tollhegy nyomásérzékeny is. Ha olyan a szoftver akkor kis nyomásra vékony vonal, nagy nyomásra vastag vonallal reagál, vagy éppen világos színből a sötét árnyalatba kúszik át. Bár nem tudom mit tervezel, de szerintem ennél nem lesz jobb a dolog. Egyébként a levegőben való rajzolás nagyon nem jött be nekem. Amúgy kedvelem a digi táblát. Mikor megvettem azt hittem, hogy potyára vettem. Nekem műszaki rajzhoz kell elsősorban, de ez a "vacak" sokkal jobban volt használható szabadkézi rajzhoz. Abban verhetetlen. Aztán rájöttem a trükkjeire és azóta már nagyon gyorsan mennek a műszaki dolgok is vele.

s7manbs8

Á, sokfélét lehet csinálni, ami nem ilyen is pl.

s7manbs8

Az egérben az a zavaró, hogy egy nagy gombóc van a kezedben és az nem rajzolásra való nyilván.

4um5b65d

A táblával viszont könnyedén rajzolsz. Olyan gyönyörű íveket lehet vele amit egérrel lehetetlen...

s7manbs8

Főleg ha befogod egy körző hegyébe. [#wave]

43pbwjg8s

HA kiszedsz egy 9V os elemből magdnak egy pár AAAA-s elemet küldök neked egyet.
Nem nagy, A5, de próbálkozhatsz vele.
Parsze olyanrégen nem használtam, de godnolom még működik. Évek óta mint egéralátét végzi a dolgát nálam ez a kis tábla.

43pbwjg8s

És persze ehhez még meg kell találnom a tollat amibe az AAAA-s elem megy.

s5f8tmfv3

KisKZ!
http://www.hestore.hu/termek_10028564.html" TARGET=_fnew>Ajánlanám ha meg nem sértelek vele :)