Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

000000000

Sziasztok !
Egy inverter hegesztővel kapcsolatban lenne kérdésem.  /Fronius 1500/
Múlt héten kölcsön adtam és most úgy hozták vissza, hogy mikor bekapcsolom, üresjáratban halk kis pattogás hallatszódik belülről.
Olyas féle hang, mint a stroboszkóp lámpa hallat
mikor villog. Mi lehet ? Nagyon megkínozták ?
Van valakinek ötlete ? :(

7vpav5d32

Szia!
 Visszatérő probléma. Fújd ki a port belőle és már megy is.                        Üdv

000000000

Köszi ! :)
Megpróbálom !!

3k74cecek

Nem lehet, hogy a ventillátor adja a hangot?
Fogd le és úgy kapcsold be, és hallgasd meg!

000000000

Biztos, hogy nem, azért is mivel nem megy benne a ventilátor még nem meleg és elég kicsi frekvencián pattog. Ha átváltom avi funkcióra,  
még kissebb frekin hallatszik a pattogás.

rcnn85cxp

szerintem is fújd ki a port! lehet, hogy ráköszörültek és beszipkázta a vasport, ami a nagyfeszgenerátornál problémát okoz. állandóan gyújtani akar. a szervizes ember akitől a gépemet vettem mondta, hogy az inverterek 90%-nál az a gond, hogy nem teszik a gépet messzebb a sarokcsiszolótól és a vaspor beleszáll! nyisd fel a burkolatát, persze előtte áramtalanítsd, majd sűrített levegővel fújd ki a paneleket! és legközelebb úgy add kölcsön, hogy ne töltsék tele vassal. van abban elég így is!

000000000

Kitakarítottam de sajnos nemváltozott a helyzet! :(
Remélem nem lessz így baja ha használom.

Kristály Árpád

Hallihó F.Miki
Azért szerintem lassan a testel.....
Javaslom, hogy keres egy szakit....
Egy ilyen profi szerviz van a régi Ganz bejáratánál... (Vajda Péter utca) csak reggel 9-kor nyít.
A főnök igen profi.
A gyújtás nagyfeszültségű...szerintem az húz átt....
De van egy forúmtársunk Tihanyi Róbert prófi ebben a témában...árul is ilyen kütyűket....kérdezd meg...nehogy nagyobb kárt csinálj!
Ahoz azért drága....a kütyű!

Üdv.: Árpi

000000000

Szia !  
Köszi a figyelmeztetést !
Megpróbálom nemhasználni, még pontos infót nemkapok erről a hibajelenségről.
Szétszedve, sötétben bekapcsolom, látszódna az "ívelés" esetleg ?

Üdv. Mikihttp://kepfeltoltes.hu/view/080619/100_1021_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Kristály Árpád

Hallihó!
F.Miki!

Szerintem igen!
Nekem is van ilyen kütyűm, de még nem vold gond....az is igaz, hogy NEM adom költsön
 (mást sem!!!)
....és vigyázok reá mina hímessss tójásra....
Javaslom.....legalább telefonon...serviz!

Hallihóóóó!

000000000

Hy.
Tegnap lehoztak egy ugyan olyan invertert mint nekem van és az is adja a kis pattogást !
Azt is mondták a"hozzáértők", hogy ha bajalenne nem is tudnám bekapcsolni, letiltana ! ?
M.

Kristály Árpád

Halihó!
Lehet, hogy a mágnesszelep hangját hallod....

üdv.

000000000

Sziasztok!

http://www.rutex.com/pdf/R990SET.pdf" TARGET=_fnew>Ez igaz lehet?

Pontosabban: TR2 48V-ból egyenirányítás és szűrés után 68V lesz?

Köszönettel!

000000000

Á, dehogy. Csak 67,882250993908562342481058762066 V. Merthogy ennyi 48V * négyzetgyök 2.