Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

airfoil6205

http://www.rcmodell.com/shop/product_info.php/products_id/3684?osCsid=8724bd034f8c88aeba38d53386e60" TARGET=_fnew>Lassan minden titkos modellező bolt címét elárulom itt! Ha kisegít akkor itt van némi infó, de ha körülnézel akkor biztos magyarul is találsz ismertetőt, vagy beszéljetek Skype-val.

svejk

40 A.... nem rossz...Köszi!

000000000

Nem tudom miér titkos ez a bolt?
Egyszer nem tudtam csak az utcájukban parolni a  
Hungáriánál. És hopp, én is megcsíptem őket. Pedig nem is "Oszik" voltak....

000000000

Tud valaki olyan magnesasztalrol, ami elektronikus?

Bekapcsolaskor felmagnesez, kikapcsolaskor lemagnesez. Aramkimaradas eseten is "fog". Most gallyra ment valami az elektronikaban, nem tudjak lemagnesezni az asztalt. Ismerosom keresett meg a problemaval, hatha tudok segiteni. En sajnos meg ilyen magnesasztalrol nem is hallottam.

airfoil6205

T.Géza! Csak vicc volt![#worship]Egy webshop honnan lenne titkos? Az ilyen cuccok leggyakoribb előfordulási helye a modellező bolt, amúgy még soha nem kellett elmennem egyikbe sem, tehát nekem fogalmam sincs melyik hol található.(kivétel: Airport Modell Győr)

000000000

Ne higgy a csodákban! Ha áramkimaradáskor is "fog", akkor az egy sima mágnesasztal permanens mágnesekkel. Csak a vezérlése villanyos. Azt a kis kart, amit a hagyományos lefogóknál a kezelő billent jobbra-balra, itt egy elektromágnes, vagy motor teszi. A furfangos elektronika rejtélyes hibáját valószínűleg a kapcsoló, vagy a relé okozza.

svejk

Hacsak nem samarium-cobalt mágnesek mint a tárcsamotorokban...Akárhányszor lehet le-fel mágnesezni.

3k74cecek

Szerintem bármelyik mágnesanyagot lehet akárhányszor le/fel mágnesezni. Vagy tévedek ?

svejk

Minden bizonnyal...
Amit én írtam az azért érdekes mert az a fajta ha felmágnesezed és megszakad az erővonal akkor is elveszti erejének nagyobb hányadát.
Tehát a gépen valószínű nem olyan van..

000000000

Kaptam kepeket es egy rajzot is. Holnap linkelem, hatha tudtok mondani valami okosat.

000000000

http://www.emo-paris.com/uk/txt/05.htm" TARGET=_fnew>Ezen az oldalon felülről a második a cég, valamit írnak...

000000000

sziasztok!
Bár nem cnc-s téma, de itt olyan kreatív emberek vannak, hátha tud valaki segíteni...
Elhagytam a fényképezőgép töltőjét. (Olympus) Az akksija 3 csatlakozó: + T - jelekkel
3,7V, 740mAh paraméterekkel.
A kérdésem az lenne, hogyan tudnám én tölteni, hogy ne károsodjon
Előre is köszi Tibor

crgs7u9wg

azt kene kinyomozni, hogy ni-mh cellak vannak benne, vagy li-ion esetleg lipo cella, ha ni-mh/ni-cd akkor azt modjaval/finoman lehet tolteni 700-800ma -al egy, masfel oraig, kozben figyelni nem melegszik e, hogyha litiumos a cucc, akkor kell neki egy konstans feszultseg forras 4.2v -os es egy aramlimit mondjuk 700ma vagy kevesebb, ezt meg lehet oldani egy l200 nevu alkatresszel amit majdnem minden elektromos-alkatresz boltban kapni, ha erdekel megkeresem a kapcsolast, esetleges mas alternativa, ha veszel ilyen toltot modellezo boltban, vagy! megnezed a http://www.akkuk.hu/ -n ahol lehet kulon kapni mindenfele utangyartott toltoket, hatha a te gepedhez is van, vagy keresni lehet meg ilyen foto-boltokban is toltoket...

000000000

Köszi a gyorsaságot: Li-ion battery pack