Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

TBS- team fia küldött Angliából egy gyári programozót ami momentán nálam van

Köszi hogy foglalkoztál vele

x5izpkum

Hátha van valakinél a fiók mélyén egy pár db
TFK U211B vagy B2 DIP-18-as IC, vennék pár db-ot, ha lehet nem kínait, mert azt nem merem kipróbálni. (az Ebay tele van vele, de az mind Kínából jön)
Előre is kösz!

Csuhás

Nem igazán idevaló, de már sok órát rászántam eredmény nélkül. Szeretném a windows registryben pl powershell vagy valami api hívással egy  FTDI driver paramétereit beállítani. Nehezítésül én egy liberty basicel kmpatibilis nyelven programozok (lbb) Olvasni tudom a registryt de írni nem. Ha van itt valaki akinek ez nem kínai, és esetleg segíteni is tud az írjon rám magánban legyen szíves!

fek97kft

Üdv Szeretnék érdeklődni hogy valakinek esetleg meglenne-e az EVIG EFG 380-as Főhajtáshoz a gyári gépkönyve vagy másolata és esetleg megosztaná-e velem ?

Köszi előre is

svejk

Kolléga vett egy ilyen kis akku cellla ponthegesztőt.

Adtak hozzá 1-2 méter nikkelszalagot is.

De valami nem kerek, nem akar a két lemez összehegedni.
Mi a titok, mit rontunk el?
Amennyire bírom kézzel rányomom az elektródákat, mindkét lemezen látszik a nyoma, de gyakorlatilag nulla erővel szétválasztható.
4 dolgot lehet állítani, már minden variációt kipróbáltunk.

svejk

svejk

Utóirat:

Igazából a benne levő akkuk gyengeségére gondolok, főleg annak tudatában hogy 3 V körül volt az akkufesz.
Elsőre nem is indult el még a töltés sem.
Kicsit meg kellett bíztatni hogy beinduljon.

Két db téglatest alakú cella van benne.

Szalai György

Pedig a promó videó meggyőzően mutatja, hogy nem lehet vele nikkelszalagot hegeszteni fára.
Mégis meg kellett venni.
Nagyobb bajnak gondolom, hogy valakik megveszik az ilyenekkel összepontozott akupakkokat is.

ANTAL GÁBOR

99% ban az akku lesz a hunyó . A belső ellenállás megnövekedett. Oda csak is ellenállású cellák jöhetnek szóba .
A másik ( de ez csak hallomás) nem mindegy a szalag vastagsága sőt az anyaga sem  . Emlékeim szerint jobb a nikkelezett vas mint a tiszta nikkel

msas

Gyuri! Ne írj hülyeségeket! A film az egy elég gyenge produkció, egyébként a készülék használható, nagyon stabil ponthegasztést lehet vele csinálni!

JZoli

Én is vettem egy kicsi kézi akkus ponthegesztőt. Próbánál ugyanúgy jártam mint Ti. A beállítások voltak rosszak, nagyon kicsi volt az "erőssége" 2-esen volt, az idő is 2 milliszekundum volt, 9-esen már jó, de így is "csak" a vékonyabb lemezeket viszi, de azt szépen és jól, letéphetetlenül odahegeszti a szalagot amit adtak hozzá. Ettől függetlenül, lehet, hogy a Tiétekben az akku megviselt állapotban van, azzal meg nehéz hegeszteni. De ha jól tudom ezek egy nagy kapacitású kondit töltenek fel és azt "sütik rá" a hegesztéskor a két elektródán keresztül. Ha ez így van némileg független az erő a hegesztéskor, ha van ideje feltölteni a kondit.

svejk

Áá.. nincs kondér.
Egyébként korrektnek néz ki a belseje.

JZoli

Hát ez nagyon más mint az enyém. Teszek fel képet róla.

ANTAL GÁBOR

A ponthegesztéshez kapcsolódóan : sokan csinálnak mikrohullámú sütőből"kitermelt" trafóból ponthegesztő  trafót .

Szétbontottam egy trafót , van benne egy mágneses sönt (5-6 mm ből álló lemezpakett). A ponthegesztővé alakított  trafóknál bent kell hagyni a söntöt vagy éppen ellenkezőleg ki kell venni ?

Kb 1974- ben csináltam egy(pálcás) hegesztőtrafót ott az eső karakterisztikát ilyen sönt lemezekkel oldottam meg.

Mi célból teszik a mikrohullámú sütőben lévő trafókba  a lemezeket ? ( azt is szóratni akarják?)

morvfer7

kb 3-4 éve csináltam, a mai napig még nem sikerült bedobozolnom, mert minden más előbbre való.

fényképeztem a trafót, nálam 16-os kábel van benne

Eladó cuccok: webshop.morvaiferenc.hu