Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

A korábbi bejegyzéseim egyikében írtam hogy tönkrement a kapacitásmérő műszerem ( LCM3)  megérkezett a helyettesítő típus kínából  (LC 100A ) . Hát azzal sem lettem beljebb. A kis kapacitások tartományában ( az adatlap szerint max 10u ) abs rosszul mér . Természetesen a hitelesítést gondosan végigcsinálom .  Keresgéltem a neten és több cikk és video is van ahol a silány terméket feljavítják . Érdeklődnék hogy ki birtokol LC100A t és hogyan használja ?

Alga76

Ezt találtam:

https://ludens.cl/Electron/LC100A/LC100A.html

Idézetet írta: ANTAL GÁBOR Dátum 2025 május 16, 09:01A korábbi bejegyzéseim egyikében írtam hogy tönkrement a kapacitásmérő műszerem ( LCM3)  megérkezett a helyettesítő típus kínából  (LC 100A ) . Hát azzal sem lettem beljebb. A kis kapacitások tartományában ( az adatlap szerint max 10u ) abs rosszul mér . Természetesen a hitelesítést gondosan végigcsinálom .  Keresgéltem a neten és több cikk és video is van ahol a silány terméket feljavítják . Érdeklődnék hogy ki birtokol LC100A t és hogyan használja ?

ANTAL GÁBOR

Idézetet írta: Alga76 Dátum 2025 június 09, 06:21Ezt találtam:

https://ludens.cl/Electron/LC100A/LC100A.html

Köszönöm a linket  én már korábban megtaláltam . Valószínűleg megpróbálom én is a javítást  ( a ferritgyűrű beszerzése lehet kihívás lesz )

ANTAL GÁBOR

SOS keresek (min 2 db)nagyfeszültségű nagyáramú tárcsatirisztort  Sajnos ami nekem volt azt bolond fejjel (mind) eladtam  . Egy adott helyre kellene beépíteni az SKT 760/18E helyére . Egy vödör hagyományos tirisztorom  ( menetes csatlakozású ) van de macerás  átépíteni a kialakított helyet

fa_kukac

Üdv. Kerestem egy jó ideig, nem találom. Az smc szervo rajzát, adatait illetve bekötését keresném. (ATTINY 2313). Köszi a segítséget előre is.

svejk

Idézetet írta: fa_kukac Dátum 2025 augusztus 12, 19:36Üdv. Kerestem egy jó ideig, nem találom. Az smc szervo rajzát, adatait illetve bekötését keresném. (ATTINY 2313). Köszi a segítséget előre is.

Ez az eredeti oldal.
Apró változtatások lehetnek.

fa_kukac

svejk

Tudná nekem valaki értelmezni és elmagyarázni a c. pontot az alábbi feladatban?

TBS-TEAM

Idézetet írta: svejk Dátum 2025 október 07, 21:03Tudná nekem valaki értelmezni és elmagyarázni a c. pontot az alábbi feladatban?

Házi feladatot kaptál?  :rohog
József

Vetesi75

Idézetet írta: svejk Dátum 2025 október 07, 21:03Tudná nekem valaki értelmezni és elmagyarázni a c. pontot az alábbi feladatban?

Jópofák! (Kb. azt kellene számszerűleg igazolni, hogy 1W vagy 2W legyen a befutó. Hasraütve 2W.) Létezik a terhelhetőségre szabványos értéksor? [#fejvakaras]

TBS-TEAM

A C meghatározása mostmár könnyebb.
Szabványos legközelebb:2W
R1
13,6v
0,136A
József

svejk

Nekem már eleve nagyon unszimpatikus a felszólító mód használata.
Az a, b, d, oké azt értem, de a c-nél miért nem kérdezi meg inkább az egyes ellenállások disszipációját?
Szerintem abban a megfogalmazásban értelmezhetetlen a c.

Vetesi75

Idézetet írta: svejk Dátum 2025 október 08, 18:36Nekem már eleve nagyon unszimpatikus a felszólító mód használata.
Az a, b, d, oké azt értem, de a c-nél miért nem kérdezi meg inkább az egyes ellenállások disszipációját?
Szerintem abban a megfogalmazásban értelmezhetetlen a c.
Nem egyedi. A forgácsolós szakmunkásvizsga tételsorában is volt valamelyik évben ilyesmi.