Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

PSoft

Most függetlenül a Magyarországon(is) szabványos és szabvány szerint bekötött dugaszoló aljzattól/villásdugótól...
Amikor a készülék bekötési pontjain a gyártó jelöli a fázis és nulla -és a védő- vezető kapcsait, illene hogy az szerint kötődjön be a készülék.
Ha így lenne, megszűnnének ezek az anomáliák.
Persze, nálunk ez nem kivitelezhető egy villásdugóval csatlakoztatott készüléknél, mert...dugható az a villásdugó így is, úgy is.

mex

Hát ezért dugtam így is meg úgy is.[#nyes]

2f428kduf

Az ionizációs lángőr csak úgy működik jól, ha a nulla a kék, és nullázó is be van kötve.

Cstibor

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni CNC maró kézikerék / hagyományos, huzalozott, nem USB-s / illesztéséhez.

A marónk egy AXBB-E mozgásvezérlővel rendelkezik, melyet kiegészítettünk egy UCSB bővítő modullal. Azonban így is kevés a szabad bemenet ahhoz, hogy a meglévő kézikereket bekössük.

Létezhet olyan illesztő modul, amely tudja fogadni a kézikerék jeleit és pl. USB kimetettel rendelkezik, melyet a PC-n keresztül lekezel a MACH3? Vagy tényleg le kellene cserélnem a mozgásvezérlőt?

Előre is köszi mindenkinek a segítséget!

Tibor

TBS-TEAM

Felhasználtátok az AXBB Spindle enoder A-B bemenetet?
Ha nem az lehet Kézikerék is.
József

Cstibor

Szia!

Először is köszönöm a segítséget!

Az I4-I5-öt én is az A-B jelre tartogattam. Azonban ezekkel betelik az AXBB-E bemenete / van még rajta 3 db home szenzor és 1 db vészstop gomb /. A bővítőn van 5 szabad bemenet, azonban a kézikeréknek még van 6 db kimenete / X-Y-Z tengely választás és X1;X10;x100 szorzó /, tehát eggyel több bemenet kellene, mint ami rendelkezésre áll...

TBS-TEAM

Mach3-nál Brain irni kell egy egyszerü kis programot.
Két bemenet felhasználásával 3 funkciót tudjon.
1 bemenet ON---1X
2 bemenet ON---10x
1-2 bemenet ON---100x
A 100x kapcsolóról 2db diódával 1-2 bemenetet táplálni.
József

Cstibor

Nagyon szépen köszönöm a hasznos infot, megpróbálom így!

Tibor

ANTAL GÁBOR

Megbolondult  az LCM3 induktivitás , kapacitás mérő műszerem . Tegnap még jó volt ma már nem. ( feltöltött )  kondit nem csak induktivitást mértem .  Tudom hogy páran fenn vannak a hobbyelektronika oldalon . Örülnék egy tolmácsolt kérdésnek hogy foglalkozik e ott valaki a javítással , esetleg egy új készülék értékesítésével?

Egy régi fórumos kolléga az egyik aki az LCM3 at alkotta
 ( Piri Dani ) de 14 éve megszakadt vele a kapcsolatom .
  A hiba: kalibrálás  után negatív induktivitást jelez ki
( és mindig ugyan azt az értéket )

wyktbg98

Üdvözlök mindenkit
segítség kellene
 ESP-ES2 mikro kontrolerrel vezérelnék de a jel illesztésekkel bajban vagyok
 kellene 4-20mA átalakító 0-3,3 ( 5 V ra )
 jel átalakító ,erősítő,  3,3 ról 5 V ra
  előre gyártott modul lenne a jó
iletve profit segítséget megfizetnék
Üdv

TBS-TEAM

József

kgl

Ma megpusztult a harmadik 24V-os tápegységem is. Először egy Legrand márkájú 24V-os kapcsolóüzemű csengőtrafót használtam ha jól emlékszem 1.5 A terhelhetőségüt, ami csak 23V-ot adott ki. Megpróbáltam a póotméterével kicsit feljebb tekerni, de egyből letört tőben a potméter egyik lába. Így ment a kukába mert nem tudtam kimérni sem hogy mekkora értékű volt a potméter.
Utána kapcsoló üzemű fémházat tápokat vásároltam, ezeket használtam utoljára (2 db): https://www.energom.hu/Cotek-GE-75-24-24V-3-2A-76-8W-tapegyseg
Ez a tápegység hajtja meg a Mach3 kártyát. Zárlat nincs, mert az 1A-es üvegbizti a kimenete után van és az nem sérült. Az előző 3 hónapot élt a mostani nem egész 2 hónapot.
Az a vicc, hogy nem is dolgoztam a CNC-vel csak be volt kapcsolva és így pusztult meg mindkettő. Még van egy ilyen új, mert 3 db-ot vásároltam, de sanda  gyanum szerint ez sem lesz hosszú életű.

Nem tudom hogy milyen minőségűek ezek, lehet hogy ennyire silányak?

Tudnátok ajánlani valami normális minőségű 24V-os tápegységet ajánlani ami nem kapcsolóüzemű?
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

TBS-TEAM

Mi a MEAN-WELL tápegységeket használjuk, nagyon strapabírók.
Nincs velük gond.
Ajánlani tudom bármelyik verziót.
József

kgl

Köszönöm a gyors választ. :)

kgl

Megérkezett az új tápegység azok közül amit ajánlottál. Beszereltem, egyenlőre működik. Remélem tovább fogja bírni mint az előző tápegységek.
Ezt rendeltem : https://tapegysegaruhaz.hu/Tapegyseg-Mean-Well-EDR-75-12-75W-12V-0-63A