Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Köszönöm a válaszaitokat!

Ha szebb nem is lettem - de legalább okosabb igen. Bár az előző is rám férne...

somma

Bocsi elkapkodtam ! A légvezeték és a föld közötti kapacitást és az esetleges szigetelő törés, szakadás miatt létrejövő belógásból adódó kapacitásnövekedést kompenzálja a csillagpont változtatható induktivitáson keresztül történő földre kötése.
A sántaüzemben amikor egy fázison kis értékű (névleges áramhoz képest) földzárlat van PL.: ívelő  ) akkor azt a fázist egy rövid időre lekapcsolja az automatika, majd újra visszakapcsolja. Ez a rövidke idő elegendő arra, hogy kialudjon a földzárlati ív.

EVA , HVA

Bocsi az előző téves infó miatt.

svejk

Hmmm... nem tudom, segítsetek!

Hogy viszonyul egy négyszögletesre tekercselt légmagos tekercs induktivitása egy kör alakújéhoz?

Mondjuk egy 100 mm-es kör alakú tekercs induktivitása mekkora oldalhosszúságú négyszög alakú tekercsnek felel meg?

svejk

No gyorsan feltekertem 180  mm átmérőre 5 menet 1,5-ös MCu vezetéket.
Kis műszerem 9 uH-t mutatott.
A tekercset négyszögletesre hajtva nem igazán változott az érték.
Ha egészen elnyújtottam úgy 50 x 250 mm-re a tekercset akkor lesett 7 uH-re.

svejk

Épített már valaki indukcióhurkos érzékelő elektronikát, ami járműveket érzékel, pl. kapu ki-bejáróknál?

Ma telepítettem egy ilyet, elég sokat tud de magamnak nem engedhetném meg az ára miatt.

VViktor

Ehhez hasonló hurkot használnak a közlekedési lámáknál. Esetleg megkérdezhetem hogy mennyibe kerülne egy ehhez való vezérlő.

svejk

svejk

Köszi!

Akkor bizony a forrasztópáka valószínű nem lesz bekapcsolva. :)

svejk

S milyen előrelátóak kínai barátaink, ha bedöglik egy év után nem kell kábelezni csak kicserélni a foglalatban. :)

ebalint

Valamelyik régi /70-es évek közepe-vége/ RT évkönyvben volt egy kapcsolás területvédelemre. /kert méret

wsproBAGI

Sziasztok,
KERESEK valakit aki:
Beágyazott rendszer szoftverfejlesztéssel foglalkozik.
Linux (Kernel 4.9)
Arch: ARM Cortex-A7

Van szabad kapacitása, szerződéses feladat.
Induló projekt, amiben részt tud venni, és amit vállal el is végzi.

Kérem keressen a részletek miatt.
Köszönettel,
Szabó Gábor

jani300

Na most láttam csodát ... :)
Mutatott a gyerek egy számítógép tápot .
Mindjárt a 230 betáp körében van egy szűrő-fojtó vasmagos trafó .
A csavar ... egy két tüskés csatival csatlakozik a panelra , csakhogy a panelon egy teli részre van forrasztva a csatlakozó mindkét csapja [#csodalk]
Elmehet a búsba ez az egész rendszer ,hihetetlen ...

svejk

Jól van no, tévedtek a dzsunkán a tüzipákás lányok.

jani300

Az hogy el volt forrasztva az biciklilámpánál fordult elő .
Ez jól van forrasztva , csak a panel van telibe , tehát nincsen kimaratva .
De már nem igazán csodálkozom semmin .
Megnézett a gyerek többet ,mind ilyen .