Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Elég ha eltérő süsüségű pl rétegelt lemez ,homlokzati kőzetgyapot.....[#smile]

g89ketty

Szerintem is a dobozolás, bélelve minnél vastagabb nehéz ásványgyapottal, vagy gumigranulátumból készült lapokkal (játszótéri). A gép alá is gumilap. A dobozon nem lehet semmi lyuk vagy rés, mert a zaj kifúj. Nem olcsó mulatság.[#pias]

dtb

Most egyenlőre felfogattam a bejárathoz méretre vágott vastagabb, használt padlószőnyeget, és műszer nélkül is érezhető a hatása. Időszakosan jó, aztán apránként majd kipróbálom, amire lehetőség van. A gép gumi bakon van, ez csak egy fanyűvő kis cnc, nincsenek a tonnás gépekre jellemző rezgések, csak magas frekis cincogás, főleg, mikor nagyol a gép. Most (!) is dolgozok, mert elhúzodott a marás (már 12 órája megy), de már megvárom, míg befejezi, majd holnap lövök egy fotót :-) ..úgyis mindjárt holnap van :-)

g89ketty

Szerintem is jó a padlószőnyeg, pláne több rétegben és résmentesen. Sok sikert![#pias]

fn47xk7ei

Ajtónál valóban a legjobb és legolcsóbb megoldás.[#eljen]

GPeti1977

Látok olyan ajánlásokat hogy a PLC-ket 230/230 V leválaztótranszformátorról érdemes üzemeltetni, ipari környezetben számítógépet is érdemes leválasztó transzformátorról járatni?

zozo

Összehasonlító mérésre teljesen jó a telefonos app.
A sound meter-t használom, 10-90 dB-ig mér.

ajpwg6jrn

Sziasztok.
Egy 3 fázisú permanens mágneses motorról adatok hiányában a névleges fordulatszámon forgatva a tekercseken mérhető feszültségből ki lehetne következtetni hogy mennyi lehet a névleges feszültsége? (Valaki mért már üresen forgó AC szervomotort?) Vajon ugyanakkora feszültséget indukál, mint amekkora kellene neki ugyanahhoz a fordulatszámhoz?

000000000

Igen, megközelítően ugyanakkorát indukál, de ez csak a motor terhelés nélküli (üresjárati) fordulatára igaz. Sajnos van ohmos tekercs ellenállása, ezért a névleges áram * R-el növelt feszültség kell a terheléskor.

ajpwg6jrn

Köszönöm. (Én is valami hasonlóra gondoltam, legalábbis a tesztjeim alapján.) (Már csak egy 3kW-os step-up konvertert kell készítenem. [#vigyor2])

ajpwg6jrn

Lenne még egy kérdésem 3 fázisú AC szervó témában.
Milyen visszacsatoló jelek vannak a motortól a szervó meghajtó felé?
Próbálok megérteni egy spéci AC szervó hajtást, de sajnos elég sok része ki van öntve műgyantával így nem bírom megérteni a visszacsatolás részét.

fn47xk7ei

Van pár darab egyforma 24 V-os kapcsoló üzemű tápom és jutott eszembe, hogy valahová fel kellene használni őket. Elképzelhető megoldás, hogy a kimenetet sorba kötöm és 48V-os tápként használjak kettő darabot? Vagy hülyeség?[#nemtudom]

zozo

Mielőtt elköveted, feltétlenül nézd meg, hogy a negatív nincs-e testre kötve. Különben rövid életű lesz :)

fn47xk7ei

Kösz a tanácsot![#eljen] Megyek, meg is nézem!

s7manbs8

Tudja valaki, hogy a 22 ezer voltos nagyfesz milyen messziről húz át levegőn, ha száraz a levegő vagy ha nedves ?

A földhöz képest ami a villanyoszlop mellett van pl.