Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

syxy

Sziasztok!
Segítség kellene.
Adott egy 120 Volt be 0-120 Volt ki szabályozható toroid trafó, 1400 VA-es. Hogyan tudnám megoldani a betápot 230 Voltról.
Köszönöm.

ANTAL GÁBOR

Küldtem magán levelet

xrd63aazf

Sziasztok, nekem is hasonló toroidom van mint fórumtárs syxy. Ha meglehetne oldani engem is érdekelne a megoldás, elöre is köszönöm.
:JimmyB

kaqkk007

Csak egy mód van a használatára , a primer és a szekunder tekercset kösd sorba és használd autotrafóként . Arra viszont figyelni kell ilyenkor hogy megszűnik a galvanikus leválasztás!

ANTAL GÁBOR

szia !az én értelmezésemben  kollega egy olyan toroiddal rendelkezik ami alapból autótrafó  ( azt írja hogy szabályozható a kimenete 0-120 között ) Szerintem ez egy klasszikus szénkefés leszedővel rendelkező trafó olyan mint amit a Trakis anno sokat csinált ( piros színű de volt később kék is )
No ha így van akkor annak csak egy tekercse van ( 120V ra méretezve )

syxy

Köszönöm mindenkinek a segítő szándékot, tényleg egy szénkefés leszedős trafó. 120 Voltos mer USA gyártmány, hozzányúlni nem akarok, csak szeretném használni ha megoldható.
üdv

kaqkk007

Akkor sajnos nem igazán tudod használni ...

nyiszi

Én ha használni szeretném tennék elé egy 230/110V-os trafót.
És már a leválasztás is meglenne oldva.

sanyi84

Nagy vezetékelés előtt állok, szeretném lerajzolni a szekrényt. Milyen programot ajánlotok erre a célra?
 Ingyenes programban gondolkozok, nem cégesbe mert az csak egy egy adott cég termékválasztékait mutatja.

000000000

izbeki

Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

zozo

1400 VA-es már nem kicsi darab mellé...

sanyi84

Köszönöm. Megnézem mindkettőt.
Átnézem a munkahelyi maróm rajzait is milyen stílusban is kell csinálni, ám ott is ha jól emlékszem funkciónként van rajz és magyarázat. Át kell vezetékelnem a marógépemet és így sem volt rajz meg jelölés de már lesz. Rajz nélkül egy 3 perc alatt elhárítható hiba majd fél napomba került, de  most a baj nagyobb.

nyiszi

De azért egy megoldás.

zozo

Ja, ha a méret nem számít, akkor tán még egy ilyen is lehetne:
konverter