Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

000000000

Itt már megadtam. De.
Csévetest átmérő: 12 mm
Tekercs átmérő: 24 mm
Tekercs hossz: 20 mm

[#t47p20412#]

s7manbs8

Na, ha már itt tartunk, van egy csévetestem trafónak való, az mennyi W trafónak lenne jó ?

Méretei:

vasmag kezreszttmetszet 40x40 mm kb.,
magassága meg 50 mm a tekercsnek a hely,

Réz  kersztmetszet: 50x15mm

Driver1

Tisztelt Urak!Egy kis segítséget kérnék.Egy gép elektronikáját javítottam,de valaki már előttem szétszedte,és az érintőgombok úgy vannak megoldva,hogy a panelen van egy 1cm átmérőjű ónozott plecsni amit a kezelőlappal valami speciális szivacs köt össze.Na most az előttem szerelő emberke ezeket nem rakta vissza,vagyis csak egyet így a többi gomb nem működik.Az egy darab meglévő szivacs két végén mérek  10Kohm-ot,ha erősebben nyomom a mérőcsúcsokat kevesebbet, tehát valami vezető anyaggal van bevonva.Kérdés,hogy ez milyen anyag lehet?Jó lehet helyette az esd-s szivacs,mert olyat találtam neten.
Minden segítséget köszönök.
Tamás

svejk

Régi ökölszabály, az átvihető teljesítmény a vasmag keresztmetszet (cm2-ben) négyzete.
Tehát kb. 250 W-os tarfó, de a Te magasság adatod (50 mm) nem nagyon stimmel a szabvány vasmagokhoz.

s7manbs8

Lehet ez valami régi orosz vasmagnak való csévetest megmutatom mindjárt már csak az érdekesség kedvéért is.

Rabb Ferenc

Esetleg egy SM85b hypersil vas férne bele. Ez kb 160VA-es

s7manbs8

Rabb Ferenc

Az alapanyag és a technológia alapján jó eséllyel eltaláltad a nemzetiségét.

És most keresed a sliccgombhoz az öltönyt?

svejk

Meglehet, főleg így, hogy tudjuk orosz.

s7manbs8

A kinézete miatt tippelem annak a származását. :)

s7manbs8

Persze, lehetne egy kapcs üzemű tápnak is használni, porvasmaggal, akkor mindjárt nagyobb is lehetne ?

PSoft

Orosznak orosz, az biztos,:) de...
A képet nézve, nemigen lehet hypersil csévéje.

svejk

Mondjuk elég érdekes az a lépcsős sarok kialakítás, de Te láttál már olyan orosz trafót ami nem tekercselt lemezű?
(direkt nem hypersil-t írtam)

svejk

Az is igaz, hogy ruszki hálózatik inkább prespán csévések voltak.
Ez a bakelit inkább valami katonai 400 Hz-es cuccra emlékeztet.