Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Mennyit kell mozogjon és milyen erővel kell húzni?
Esetleg próbálj meg egy mágnesszelep tekercset.

000000000

Mozgás kb. 10-12 mm.
Keresztkérdésre nem tudom a választ.[#nemtudom]

somma

Mivel pont ugyanarról beszél, létezik 24v DC mágnesszelep pl.:levegőre, annak a tekercse megfelel a mosógép 220V AC tekercs helyett. NEM azt mondom ezzel, hogy kompatibilis, de annak a feladata ugyan az, és úgy van méretezve, hogy az állandó üzemet is bírja.
Ezek után némi kreativitással megoldható a probléma.

Egy, a méretezésre adott képlet (hiányos bemenő adatokkal)
egy sor egyéb megoldandó problémát, kérdést vetne fel.

000000000

Kösz, a tippet.
Nem tudom mennyivel nagyobb áramigénye lehet a levegőszelep tekercsének.
Mindenképp jó lenne ha lenne olyan tekercsem. Abból már lehetne következtetni.
Hónapokkal ezelőtt mintha árult volna valaki csak tekercseket.

Rabb Ferenc

Add meg légyszi' a csévetest pontos méreteit. Vagyis a betekercselhető rész belső és külső átmérőjét és a hosszát

000000000

Később tudom megmérni a hosszát és átmérőjét.

PSoft

Majd minden elektromechanikai szerkezetben(nyomtatók, másolók, stb.) találni egy-két ilyen szolenoidot.

000000000

Ja, ja. Ha a te műhelyed az én műhelyem lenne ..........

000000000

Íme, a méretek. Ez a betekerhető hej, max.

Csévetest átmérő:12 mm
Tekercs átmérő: 24 mm
Tekercs hossz: 20 mm

fpd0kbd4

Pneu szelepeken,a legjellemzőbb: 24VDC  5W  100% ED . méret:
30mm hossz 8mm furat.Ilyenem van több is. Ha ettől eltérő adatokkal kellenek, add meg,és utána nézek(van elég sok szolenoidom) De Hatvanban a jászberényi úti fölüljáró mellett lévő hidraulika pneumatika kereskedésben is lehet, hogy sikerrel jársz.

Rabb Ferenc

A 6W biztos érték? Kicsit soknak tűnik. Ekkora csévébe nem fér el az ehhez szükséges menetszámú és átmérőjű huzal :(

000000000

Ez a gyári adata a 230 voltosnak: Tekercs: 2x230V / 6W. Tekercs.

Lehet igazad van, sőt. Valószínűleg a kettő együtt 6 Watt.
Az, az 3W/darab.

A tekercsméret ugyanaz, a 230V -os és a 24 v is a gyári. És ki van öntve vízmentesre.

000000000

Bocs, így helyes: Tekercs: 2x230V / 6W.

svejk

Ha van gyári 24 V-os, akkor miért kell tekercselni?

Ha gyárilag mindkét feszültségű AC-s akkor a DC-re való áttekercselés lehet, hogy problémát okoz majd a működésben. Az AC-s tekercsek a működésükből adódóan nagyobb kezdeti behúzóerővel rendelkeznek, mint DC-s társaik.

Ha van legalább 1,5-2 bar nyomás akkor választhatsz olcsó öntözőszelepeket azok nem direktvezérlésűek, keveset fogyasztanak és lehet van köztük DC-s kivitel is.

svejk

Végszükségben a 24V AC-s is használható csökkentett feszültségű DC-ről, kis elektronikával a kezdeti behúzóerő is megnövelhető.