Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Nekem a gyári Isel marómnál a frekiváltó kb 30 % valószínűséggel kiüti az UC 100 ast  ( Persze van ellen védekezés : előbb indul a frekiváltó , utána az UC 100 )

Egy másik helyen ( ahol ethernetes a kapcsolat ) pedig az USB s  billenytűemulátor fagy meg néha . Ott fogalmam sincs hogy mi okozza  ( valószínű egy 750 W attos AC szervó vezérlő , hisz az is hasonlít a frekiváltóhoz )

Lehet kipróbálom   csak lassan ér ide az izolátor

kaqkk007

Értem ! Akkor "gyári hiba" ha a gépen (pc-n)belül kialakul a földhurok ..

kaqkk007

Miért nem próbálod ki ezt ?  Kb 3 nap alatt odaérne tőlem 13mm a legvastagabb vezeték amire rá lehet pattintani ..

ANTAL GÁBOR

Írom a magán levelet

ajpwg6jrn

ADuM... IC-k erre vannak kitalálva. ADuM.. datasheet (De ez csak egy a sokból.)
Digitális jeleket lehet velük nagy potenciálkülönbség mellett átvinni zavartűrően.
De ebay-en "fillérekért" találni sok féle izolátort.
Ebay --> USB izolátor

ANTAL GÁBOR

Pont ezeket a lapokat néztem az imént .  Csak kb egy hónap mire megjön Kínából   . Szoktam vásárolni , Ma is rendeletem igaz az Alin   de az idősödő ember egyre türelmetlenebb ..
  Lehet dupla áron megveszem a TME től

dtb

Ilyen van nekem is, ha holnap lent leszel a műhelyedben, viszek neked egyet, úgy is terveztem, hogy meglátogatlak :-)

ANTAL GÁBOR

Igen lent leszek Kb 1/2 9 től   Várlak... Tel szám meg van ?

J-Steel

Én is ezeket az ADuM IC-ket használom. Rendeltem anno magamnak 20+10 DB-ot és még tart.
 Nagyon megfelel leválasztani a teljesítmény oldalt az érzékeny kontrollertől.
 Előnye az is, hogy 3.3 és 5 V-tal is működik. Lehet keverni is, hogy az egyik oldal ilyen a másik olyan tápot kap.
 Gondoltam már, hogy veszek 3be és 1 kimenetű ADuM 1401 vagy a testvérét a 2be és 2 kimenetest, de aztán lemondtam és csak a 4 kimenetest használom.
 Végülis, ahol nincs szükség gyors kapcsolásra, ott egy optokapu is elég pl. a túláram visszajelzésére.

Az adatlap azt írja, hogy sebessége miatt adatátvitelre kifejezetten jó, én tranzisztorhidak felső/alsó driver IC-it kapcsolagtom vele PWM módban. Bajom nem volt vele eddig.

svejk

Hogy hogy le vagyok én maradva már elektronikai téren is :(

J-Steel

Ennek az ADuM-nak annyi a kifejezett előnye, hogy egy tokban van 4 DB leválasztó.
Ha csak egy kell, az ember vesz egy 6N137-es optocsatolót, az is tud 10 MBaud-ot. Az egycsatornás, és a bemenetre kell egy 168-500 ohmos ellenállás (5V esetén) a kimenetre meg egy felhúzó ellenállás kb. 350ohm. Ára 185Ft a RET-ben.

J-Steel

Ezt az ADuM-ot egyébként az Analog Devices gyártja, és induktív csatolású, ahogy az adatlapon jelzi is.
 Texas Instruments is gyárt ugyanilyen négycsatornás IC-t, az meg kapacitív elven működik.
 Optikait elvűt is láttam talán az Avago-tól, de már nem tudom melyik volt.
 Szerintem mindenki szabadalmaztatta a kis ötletét, és azt gyártják. Minőségben viszont azonosak.

A utóbbi két IC nagyon drága, nem nagyon van az E-Bay-en, csak szállóktól lehet megvenni. Az elsőnek az előnye, hogy Kínából rendelve olcsón hozzá lehet jutni.
 Ezért csupán a népszerűség.

000000000

Sok bus tipusra nagyon jó és nem kell foglalkozni a kapacitiv adodo torzulásokal nagyobb sebeségnél (opto isolacion cucok hátránya) jo ic és 4 csatornás kivitel legtöbb bus tipust ki is szolgálja...
Még szerintem fet (vonal meghajtás) is jo lenne..

zp27if8ay

Sziasztok!
Szeretnék egy ilyet:http://www.ichaus.de/tw8  
Heidenhaim 1vpp encoderhez kellene.
Használt közületek valaki ilyet?
Tapasztalatok érdekelnének.
Köszi  Szabolcs

ANTAL GÁBOR

Írtam az üzenőben ....