Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

kaqkk007

A bemenetekre elég egy egyszerű feszültségosztó , a kimenetekre meg egy pwm panel ami a kimenőjel impulzus szélességével arányos feszültséget állít elő .

somma

Szia elektron !
Ha szeretnél kicsit behatóbban megismerkedni a szintillesztésekkel akkor nagyon tudom ajánlani a "TEXAS Analóg és illesztő integrált áramkörök" című könyvet, annak is a 7. periféria meghajtó és 8. MOS illesztőkapcsolások fejezetét .

s7manbs8

Annyira nem is azzal van a gondom, hogy ne tudnám megcsinálni, csak kész nyákot kerestem volna, amin ezek meg vannak oldva, hogy ne azzal töltsem az időt.

s7manbs8

Azt tudom én mi kellene, csak ne kelljen már nyákot csinálni, nagyon lusta vagyok ... :)

guliver83

Ismeri valaki ezt a vezérlőt?
DCD60X14/28

Ha Mach3 ról szeretném vezérelni akkor a +10 -10V egyszerűen tudnám szabályozni?
Csak a Motor Táp és a Tachogenerátor kellene bekötni és a +10 -10V csatlakozókat ?[#worship]

guliver83

Használja valaki ennek az LPT leválasztó kártyának a 0-10 V részét.

000000000

Probáld ki OptoMOS néven futnak tök jo cuc...[#wink][#felkialtas][#papakacsint]

knifemaster

Estét,
belebotlottam egy nagyobb tétel csomagolt optocsatolóba ha nem tévedek.

Adatok: CQY80NG 527ATK19 0884

Adatlap
Mivel vastag volt a por rajta,vajon piacképes még a cucc vagy mehet a kukába?

svejk

Általános célokra jó lehet, de az 50%-ös átviteli tényező a 10 uS körüli késleltetés nem nagy szám.
Ha elég a 30 V Vce akkor olyan 4N35 szintű lehet.
30-50 Ft lehet a bolti kisker ára.

svager

Sziasztok!
Van egy 180v dc motor vezérlőm,RÜ 584 SM  
Az a gondom vele ,hogy valamiért rendetlenkedik,hol lassan,hol gyorsabban forog a motor,van amikor teljesen megáll aztán megint elindul.
Próbáltam másik motorokkal is ugyanez a jelenség,tehát a vezérlővel lehet valami.
Ítt a Jelenség

svejk

Ha valaki ennyiből megmondja mi a baj, feltétlen vegyen egy lottót. :)

- Úgy látom tacho nincs, ez kilőve
- az összes kötés ellenőrzése
- alapjel ellenőrzése
- panel kopogtatása a csavarhúzó nyelével

svager

Elöbb utóbb azért mindig elviszik [#hehe]
A vezetékeket néztem,már kopogtattam is..[#nemtudom]

ajpwg6jrn

Én tennék pár javaslatot.
1. Tedd vissza a vezérlőre a fedelet. (Zavarvédelem)
2. Tahót kösd be vagy ha nincs, akkor a bemenetre tegyél mondjuk 1 db 1kohm-os ellenállást és a bekötésnél tegyél egy legalább 100nF-os kondit a bemenethez (ha van tahogenerátor akkor is és ha ellenállást használsz akkor is, persze megfelelő feszültségűt.)
3. Az alapjel állító poti az 10k vagy kisebb értékű legyen. (Nem árt, ha hosszú vezetéknél árnyékolt vezetékben van elvezetve.)
4. a vezérlőn lévő potik helyesen vannak beállítva? Ha nem akkor adatlap alapján beállítani.

svager

Ez ebben a formában üzemelt,fedél az nincs,tahó sem volt.
Az lett volna a kérdésem,állíthatók rajta,és melyiket kellene.

svejk

No és még egy alapdolog, elkopott a szénkefe.
Hol hozzáér a kommutátorhoz hol meg csak ívet húz.